MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, dün yaptığı açıklamada; CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin “Eriyip giden oylarınızın takipçisi olun.” şeklindeki açıklamasına cevap vererek, “Her siyasi parti, kendi siyasetini yapsın; kimse kimsenin işine karışmasın.” dedi.

“GEREKSİZ TARTIŞMALARLA KAMUOYUNU MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUZ”

Erdoğan Gümülcineli’nin eleştirileri hakkında, değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Gege, şunları söyledi: “Gereksiz tartışmalarla kamuoyunu meşgul etmek istemiyoruz ancak, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin partimiz hakkında yaptığı yanlış eleştirilere de sessiz kalmamız mümkün değildir. Sayın Gümülcineli ilk yaptığı açıklamada, ‘MHP’nin referandumdaki katkısı sıfırdır.’ şeklinde eleştirilerde bulunmuştu. Keşan’da MHP’nin referandumdaki katkısının önemli olduğuna vurgu yapmıştık. MHP’nin, Keşan’da kendi tabanını koruduğunu dile getirmiştik. Buna istinaden Sayın Gümülcineli yeniden açıklamada bulundu. Biz bu tartışmayı uzatmak istemiyoruz ancak, cevap hakkımızı da kullanmak istiyoruz.”

“SAYIN GÜMÜLCİNELİ, KENDİ SÖYLEMLERİYLE ÇELİŞİYOR”

Erkan Gege, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Gümülcineli, MHP’nin katkısı olmadığını ve bilimsel bir araştırma yapıldığını söylüyor. Ancak, kendi kendini yalanlar gibi açıklamasının sonunda referandumda, hangi partinin nereye oy verdiğinin bilinmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Partilerin referandumdaki oyunun tespit edilemeyeceğini söylerken; MHP’nin katkısının sıfır olduğu yönünde bir suçlamada bulunuyor. Sayın Gümülcineli, kendi söylemleriyle çelişiyor. MHP’nin yıprandığını ve istifaların olduğu yönünde söylemleri var. Her partide olduğu gibi bizim partimizde de, istifalar ve yeni üyeler olacaktır. Yeni yönetim olarak, partimize yeni üye kayıtları yapıyoruz. Bizi yıpratmak ve birbirimize düşürme amaçlı açıklamalar yapıldığının bilincindeyiz. Biz, Sayın Gümülcineli’yi kendi partisinin siyasetine bakmaya davet ediyoruz.”

“ERİYEN OYLAR YOKTUR”

Erdoğan Gümülcineli’nin “Eriyip giden oylarınızın takipçisi olun.” şeklindeki sözlerini de eleştiren Gege, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Eriyen oylar yoktur. Bunu daha öncede açıkladık ama ısrarla anlamak istemiyorlar. Bizim 1 Kasım seçimleri ve referandumdan çıkan sonuçları karşılaştırırsak, MHP’nin tabanının dimdik durduğunu ve yüzde 11-yüzde 12’lik katkı payının olduğunu görecektir. Dolayısıyla, burada bizim oylarımız erimiyor; eriyenler öncelikle kendilerine baksınlar. MHP’nin sıfır katkısı varsa, Keşan’daki ‘evet’ oylarının 17 binin üzerinde olmasını Sayın Gümülcineli ifade etsin. Sayın Gümülcineli’nin söylemiyle biz ‘evet’ oyu vermediysek, CHP’li vermiştir. Parti olarak, eridiğimiz yok. Aksine bizleri daha çok kenetlemiştir. Referandumdan daha güçlü çıktık. Her siyasi parti, kendi siyasetini yapsın; kimse kimsenin işine karışmasın. Biz kendi siyasetimizi yine kendimiz yaparız.”