NAZAN KAPLAN

Gege, “2017 yılının son günlerini yaşıyoruz. Devletimizin ve milletimizin içerisinde bulunduğu hal, ortadadır. Yeni gelen 2018 yılının vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Bölünmelerin olmadığı ve birlikteliklerin güç bulduğu bir yıl olmasını temenni ederim. Ekonomik ve siyasi yönde de ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUZ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın taşeron işçilerin maaşlarını ödeyememesi nedeniyle, düzenlenecek eğlenceleri iptal ettiğini hatırlatarak, sözlerine devam eden Erkan Gege, “Edirne Belediye Başkanı maddi anlamda sıkıntı yaşamalarından ötürü yılbaşı programlarını iptal ettiklerini açıklamış. 2 aydan bu yana Edirne Belediye başkanı, taşeron işçilerin maaşlarını ödeyemediğini ve işçiler maaşlarını alıncaya kadar kendi maaşından feragat edeceğini ifade etmiş. Bu davranıştan ötürü kendisini tebrik ediyoruz. Normal şartlarda tebrik etmeye gerek yok ama az sayıda bu örnekler olması nedeniyle böyle bir şey deme gereğinde bulunduk. Sayın başkan yapması gerekeni yapmış.” dedi.

DARISI DİĞER BELEDİYELERİN BAŞINA

Gege, 4 Ekim 2017 tarihinde yerel gazetelere, taşeron işçilerin maaşlarını alamaması nedeniyle, “Keşan Belediye Başkanı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri; hiç yoksa 3 ay ya da kış sezonu boyunca maaşlarından feragat etsinler. Maaşlar belediyeye kalsın ve belediye bütçesinden de bu kalan parayla bu gariban işçi emekçilerinin maaşlarını ödesinler.” şeklinde öneride bulunduğunu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “Edirne’de yaşanan maaş ödeyememe sorunu, Keşan Belediyesi’nde yaşanmaktadır. Biz daha önce, taşeron işçilerin maaşlarının ödenmesi için Keşan Belediye Başkanı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin maaşlarından feragat etmelerini söylemiştik. Ama sayın Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ‘aklını kendine saklasın.’ şeklinde eleştirileri olmuştu. Herhangi bir sorumluluk örneği sergilememişti. Biz Keşan Belediyesi’ne maaşlar konusunda öneride bulunduk ama karşılık bulmamışken; Edirne’de CHP’li bir belediye başkanından karşılık bulması herkesin kendisini yeniden değerlendirmesi gerekiyor. Edirne Belediye başkanının yaptığı güzel bir davranış, darısı diğer belediyelerin başına!”

UMARIZ KEŞAN’DA BENZER UYGULAMA OLUR

“Edirne’deki benzer uygulama, Keşan’da yapılamaz mı?” şeklindeki soruya cevap veren Erkan Gege sözlerine şöyle devam etti: “Bu sorunun muhatabı ben değil; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dır. Biz zaten daha önce kendisine öneride bulunmuştuk. Taşeron işçilerin ailesinin yaşadığı sıkıntıları yeniden dile getirmekten ziyade icra makamında olan kişilerin bunu düşünmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse; elektrik faturası ödenmediği takdirde 10 gün içerisinde kesiliyor. Bir baba okula giden çocuğuna cep harçlığı dahi veremiyor. Keşan’da da Edirne’deki benzer uygulama yapılabilir, kolay bir işlem. Umarız Keşan’da benzer uygulama olur.”

ETKİNLİKLERE PARA HARCANACAĞINA İŞÇİLERE MAAŞLARININ BELLİ KISMI YATIRILSIN

Edirne Belediyesi taşeron işçilere maaş veremediğinden ötürü etkinliklerini iptal ederken, Keşan Belediyesi’nde işçiler maaş alamıyor ancak, etkinliklerin devam ettiğine kayıt düşen Gege, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan Belediyesi’ndeki yetkililer sorumluluk sahibi olmaları gerekiyor. Edirne Belediyesi’nde işçiler açken eğlence yapmak istemiyor. Bu da sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor. Keşan’da etkinliklere para harcanacağına işçilere maaşlarının belli kısmı yatırılsın.”