AYŞİN SEÇİL GEZER

Antalya’da düzenlenen toplantı ile ilgili bilgiler veren Gege, şunları kaydetti: “9-10-11 Şubat 2018 tarihinde Genel Başkanımızın daveti ile 81 İl Başkanı ve 897 İlçe Başkanı katılımıyla Antalya’da Çalışma ve İstişare Toplantısı’na katıldık. İç siyasetten, dış politikaya, Afrin Operasyonundan, milli birlik mutabakatına, 18 Mart’ta yapmayı düşündüğümüz büyük kurultaya kadar birçok konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. 3 gün süren toplantılarda Genel Başkanımızın bizlere sunmuş olduğu emir ve talimatları hem üyelerimize hem de diğer arkadaşlarımıza aktarmak amacıyla böyle bir basın toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz. Öncelikle Genel Başkanımızın, güney sınırlarımız boyunca sahnelenen bir hıyanet planının, terörist emellerin milli varlığımıza kastetmek gayesi ile tedavüle sokulduğu çok açık şekilde ifade ettiğini aktarıyorum. 900 kilometre olan Suriye sınırımızda şu an emperyalist güçlerin çılgınca emellerinin peşinde yıllardır yaptıkları plan ve hesapların neticesinde ismini değiştirip; emel, netice veya amaç bir fakat yöntemleri farklı olmak üzere defalarca uğraştılar, 1071 yılından beri bu bölgeyi vatan edindiğimizden beri emperyalist güçlerin bizim üzerimizdeki oyunlarının bitmediğini ifade etti. Mevzu vatansa gerisi teferruattır diyen bir teşkilat olduğumuzu ve bu duruma hiçbir şekilde kayıtsız duramayacağını ve gereken tepkiyi göstereceğimizi ifade etti. 1990 yılında başlayan Kuzey Irak’ta bir PKK örgütünün beslenmesi o zamanda Amerika ve dış güçler bölgede PKK’yı besleyip büyüttüler, şimdide bakıyoruz Suriye’de farklı isimler altında yine aynı amaç ve emeller ile terör örgütleri ile kol kola giren bir dış dünya devletleri ile karşı karşıyayız. Geldiğimiz noktada binlerce vatan evladının şehit olması, binlerce evladın gazi olması ve maddi kayıplara rağmen vatan, bayrak, istiklal uğruna feda edilmiştir, bu değerlerimiz. ABD tarafından son günlerde bir tampon bölgeden bahsediliyor. 30 kilometre güvenli hat yapalım diyor. Sayın Genel Başkanın kendi ifadesiyle; siz kimi kandırmaya çalışıyorsunuz, o güvenli bölgeyi Türkiye’nin güvenliği için mi yoksa orada besleyip büyütmeye çalıştığınız terör örgütlerinin güvenliği için mi, bunu reddediyoruz diye açık bir ifadesi var. Buna tek direnç gösterecek partinin milliyetçi, ülkücü camia olduğunu, gerekirse en önde Afrin’e gitmeye bugünden hazır olduğunu ifade etmiştir. Bahsettiklerim Genel Başkanımızın kısa kısa mesajlarıdır.” 

MEMLEKET YOKSA SİYASET NE İŞE YARAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; Memleket yoksa siyaset ne işe yarar sözlerini değerlendiren Erkan Gege, açıklamasına şöyle devam etti: “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. 3 tarafımız denizlerle tabiri caizse 4 tarafımız da düşmanlar ile dolu bir bölgede yaşamaya çalışıyoruz. Bu vatanın, bu memleketin biz bedelini canımızla, kanımızla, şehitlerimizle, gazilerimizle ödedik. Çanakkale’de ödedik, Malazgirt’te ödedik, Kurtuluş Savaşı’nda ödedik, en son 15 Temmuz’da ödedik. Biz bu vatanın bedelini kanımızla, canımızla ödedik. Biz diyoruz ki buradayız. Bu memleketi canımız pahasına, doğmamış torunlarımızın sorumluluğuna istinaden koruyup kollamak, aldığımız emaneti de çoluk çocuğumuza tertemiz bir vatan olarak aktarma niyeti içerisindeyiz. Memleketin beka sorunu vardır. Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi; Memleket yoksa siyaset ne işe yarar, memleket yoksa iktidar ne işe yarar diye ifade etmiştir. Öncelikle bu memlekette 7 Haziran 2015 milletvekilliği genel seçimleri Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edilmesi adına bir milat, bir başlangıç noktası olmuştur. Seçim sonuçlarına göre bir yanda 13 yıldır tek başına iktidar olan yıpranmış, yorulmuş, her attığı adımda ya aldanmış ya da kandırılmış, kendisine oy verenlerin güvenliğini bile sarsmış AKP yer alırken, diğer taraftan her fırsatta ülkenin bekasına kastetmekten geri kalmayan ve her türlü hıyanet içerisinde bulunan HDP ve onun peşine takılmış muhalefet partisi CHP olmak üzere sayısal olarak denk iki kutup oluşturulmuştur. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra memleketimizde çıkan tablo budur. Yorulan bir iktidar ve karşısında uç noktalarda diğer partiler. Baktığımız bu dengeyi Yüce Türk Milleti menfaatine bozacak olan o zor ve o kadar sancılı kararı almak ve elini taşın altına koymak her devirde olduğu gibi yine Milliyetçi Hareket Partisi’ne düşmüştür.” 

DEVLET BAHÇELİ OYNANAN OYUNU BOZMUŞTUR

Gege, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz 2016 gecesi kimileri korkudan kaçarken, kimileri de haince girişimi siyasi fırsata çevirme planları içerisinde elini ovuştururken, o gece hiçbir menfaat gütmeden ve gelecek kaygısı yaşamayan tek ve yürekli lider, vatansever dik duruşlu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ne pahasına olursa olsun ve yine hain darbe girişimine karşı kesin bir dik duruş göstererek oynanan oyunu bozmuştur. Yüce Türk Milletinin kendisine gelmesine vesile olmuş, bu direnişe geçmesini sağlayarak hain terör girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına ön ayak olmuştur.” 

PARTİLERİNE GERİ DÖNMEYE DAVET EDİYORUM

İyi niyetli, dürüst arkadaşları tekrar partilerine geri dönmeye davet eden Erkan Gege, “Güney komşumuz Suriye’de yaşanan iç savaşı fırsat bilen dış güçler, Kuzey Suriye’de kurulacak olan Kürt devleti ile Suriye’nin yer altı kaynaklarına ve yer üstü zenginliklerine yağma planı gibi sahip olma açısından her türlü hainliği yapmaktadırlar. Türkiye’ye gözdağı vermek niyetlerindeler. Ancak her zaman olduğu gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplayan dış güçleri, Türk milliyetçilerinin imanı hesap edememiş, yanılgıya düşmüşlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu kadar vatan ve millet meselesi ile boğuşurken bir takım arkadaşlarımız sanki tek derdimiz iktidar olmakmış gibi pervasızca hareket etmeye başladılar. Genel Başkanımızın Antalya’da bu konu ile ilgili bizlere verdiği tavsiye; biz yine bir olacağız, birlikte olacağız, bu partiye gönlü kaymış, saflığına denk gelmiş, idrak edememiş arkadaşlarımız varsa onları yine partimizde kucaklayacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Başkanı ve Yönetimi olarak gönlü hala MHP’de olan, saf, iyi niyetli, dürüst arkadaşlarımızı tekrar partilerine geri dönmeye davet ediyorum. Lakin Genel Başkanımızın ifadesiyle MHP’nin kurumsal kişiliğine, siyasi iradesine ve düşmanlıkla MHP’nin dinamiklerine kasteden arkadaşlar kendi ifadesiyle bu kapıdan hiçbir zaman giremeyecektirler.” şeklinde konuştu.  

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Milli Birlik Mutabakatı kurulacağının altını çizen Gege, şu ifadeleri kullandı: “Devlet Bahçeli’nin canlı yayındaki ifadesine şahit olmuşsunuzdur; memleket yoksa siyaset ne işe yarar. Bu sözdeki manayı anlamanızı rica ediyorum. Antalya’daki toplantının konusu aslında budur. Öncelikle bizim anlayacağımız memleket ciddi bir beka sorunu yaşamakta, ciddi bir saldırı ağı var. Milli Birlik Mutabakatı dediğimiz hala Meclis’te görüşmeleri bitti, Milli Mutabakat birliği kurulacak. Sayın genel Başkan da AKP ile yürütülen Milli Birlik projesinin ismini Ay Yıldız birliği olarak ifade etti. Milli Birlik Mutabakat projesi; mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyen Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu kadar beka sorunu yaşadığı veya memleket meselesi olduğunda buna el atmaması, gerekirse elini değil başını taşın altına koymaması mümkün değildir. Biz devletin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 2019 Mart Yerel Seçimler, 2019 Kasım’da da Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere bu birliktelik ile hareket edileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı adayı açıklamadık ama bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi tekrardan dile getirdi. Bizim tek derdimiz vatan.” 

NEZAKETE DAVET EDİYORUM

Yerel gündem ile ilgili de konuşan Erkan Gege, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Biz Eylül veya Ekim ayında bir basın açıklamamız olmuştu. Seçilmişlerin, yani Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin aldıkları paradan, rakam belirtmeksizin aldıkları maaştan feragat edip veremedikleri taşeron işçilerin maaşlarını vermek adına bir imkan sunabilirler diye gündem maddesi yapmıştık. Gündem Belediye Başkan yardımcılarının maaşlarına kadar, Belediye Başkanının maaş bordrosunu çıkartmasına kadar geldi. Siyasi edep maalesef, siyasi nezaket maalesef, sert eleştiriler ve sert muhalefetler olabiliyor. Buradan Keşan siyasetine yön verenleri, kendini sorumlu hissedenleri nezakete davet ediyorum. Başkan Yardımcılarının maaşları için bizim rakam telaffuzumuz yoktu, biz iyi niyetle kış sezonu veya okul öncesi taşeron işçilerin cebinde paralarının olmadığını, seçilmiş insanların hizmet etme vaadiyle seçilen insanların maaşlarından feragat edip maaşlarını vermesi için yapılan bir teklifti sonra çığırından çıktı.”