İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortak olduğu “Geleceği Olan Gelenekler” adlı projenin ilk basın açıklaması ve proje ekibi tanışma, koordinasyon toplantısı,  14-15 Ağustos 2013 tarihlerinde Bulgaristan’ın Yambol ili Straldja ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, eşi hanımefendi Esra Gürbüz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Özkul, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Solak ve çevirmen rehber Nazife Ahmedova katıldı.

Türkiye-Bulgaristan IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2.teklif çağrısı çerçevesinde kabul edilen projenin tanıtım toplantısında konuşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, projenin Türkiye tarafında ev hanımlarının göz nuru el sanatlarının tanıtımının yapılması ve iki ülke halkının dostluklarının proje kapsamında gidiş gelişlerle geliştirilmesinin amaçladığını söyledi. Gürbüz, 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde aynı ekiplerin Türkiye’ye geleceğini belirterek misafirleri İpsala’da ağırlamaktan onur duyacağını belirtti.

Mehmet Ali Gürbüz, Straldja’da bulunduğu sırada, lider ortak olan Straldja ilçesi İş Bilgi Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez ve projeler ile ilgili bilgiler alan Gürbüz, daha sonra Straldja Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Yambol Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı ile yapılan görüşmelerden sonra yazılı ve görsel basının katıldığı basın toplantısı düzenlendi.