15 Ekim 2013 Salı günü başlayan ve 18 Ekim 2013 Cuma günü sona eren Kurban Bayramı, İslam Alemi’nde ve ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da kutlandı.

Toplumsal kaynaşma ve bütünleşmenin güzel örneklerinin verildiği bayramda, Keşan’da da geleneksel  resmi bayramlaşma töreni bayramın ilk günü yapıldı. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle, bayramlaşmaya ilginin Ramazan Bayramı’na oranla daha yoğun olduğu gözlendi.

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 12.00 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan 4. Mknz. P. Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Cöne, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan,  AK Parti MYK Üyesi ve eski Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mahir Kaynak, Müftü Vekili İbrahim Kuş, atanmış, seçilmiş, sivil, sosyal, siyasal, kamu ve özel kesimlerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DINKIRCI: BİZİ BİZ YAPAN TEMEL DEĞERLERİMİZ VAR

Kaymakam Bekir Dınkırcı, katılımcıların bayramlaşmalarının ardından burada yaptığı konuşmada, içinde bir yığın güzellikleri barındıran bir Kurban Bayramı’na daha sağlıkla, umutla ulaşmanın onurunu, gururunu ve keyfini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Bizi biz yapan temel değerlerimiz var. Hepimiz dünyada birçok gelişmiş ülkeleri geziyoruz. Hiçbir ülkenin hasletleri birbirine benzemiyor. Temel değerlerimizden olan bayramlarımız bizde dini ve milli duyguları coşturuyor. Toplumsal yardımlaşmayı dayanışmayı ve paylaşmayı en üst seviyeye çıkartıyor. Albert Einstein’ın söylediği gibi ’ Bilgi, bizim acısıyla tatlısıyla hayatı dolu dolu yaşayan büyüklerimizde var. Bu bayram vesilesi ile öncelikle aramızda herhangi bir kırgınlık varsa varlığımızı borçlu olduğumuz büyüklerimizden başlayarak sokağımızdaki mahallemizdeki insanlarla bu kırgınlıklar giderilmelidir. İlçe olarak eğer bir ve beraber olup ortak paydada buluşursak bizleri çok güzel bir gelecek bekliyor. Tarım, hayvancılık, turizm ve ticarette makro bakış açısı ile birlikle şirket, kooperatif ve üretici birlikleri ile örgütlü hale geldiğimiz takdirde muazzam bir gelecek sizleri ve bizleri bekliyor. Herkes ekonomik durumu yeterli olmayan kendi yakınlarına, yaşadığı sokağına ve mahallesine baksın. Bu toprakları vatan yapan şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ziyaret etmeliyiz. Kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Böylelikle acılarımızın ve sorunlarımızın paylaşıldığı takdirde azalarak çözüme kavuştuğunu, sevinçlerimizin ise giderek arttığını hep birlikte göreceğiz.

Her günümüzün bayram tadında geçmesini temenni ediyorum. Sağlıklı, mutlu güzelliklerle dolu mutlu yarınlar diliyorum.’’

BAYRAM ZİYARETLERİ

Dınkırcı’nın konuşmasının ardından bir süre daha devam eden bayramlaşma töreninden sonra da, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaret edildi.  Ziyaretler sırasında, kurumlarda  bulunan personel çocuklarına da çeşitli hediyeler verildi.  

Dınkırcı, bayramlaşma programı kapsamında Keşan Devlet Hastanesi’ni de ziyaret etti. Burada hastalar ile yakından ilgilenerek hastaların ve hastane çalışanlarının bayramını kutladı.

Bekir Dınkırcı’nın son ziyareti ise, 1996 yılında Bingöl’de şehit düşen Uzman Çavuş Cahit Ergin’in ailesi oldu. Burada Şehit Annesi Şefika Ergin ve oğlu Umut Ergin ile aile yakınlarıyla sohbet ederek bayramlarını kutladı.