HABER MERKEZİ

Keşan eski belediye başkanlarından olan ve 9 Şubat 2001 tarihinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Gemici 17. ölüm yıldönümünde, Keşan Belediye Meclis üyesi iken 10 Şubat 2007 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İsmail Eker de ölümünün 11. ölüm yıldönümünde 9 Şubat 2018 Cuma günü Asri Mezarlık’taki mezarlıkları başında Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle anıldı.

İlk tören, saat 14.30’da Mehmet Gemici’nin mezarı başında düzenlendi. Anma törenine Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İl Genel Meclisi Üyeleri, Keşan Belediye Meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş, Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici ve Gemici Ailesi yakınları katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, şunları söyledi: “Allah geride bıraktıklarına sağlık, esenlik ve mutluluk ve uzun ömürler versin. Mekanı cennet olsun. Her geçen yıl mezarı başında azalmadan kendisini anıyoruz. Çok az insana kısmet olan bir sevgi seli var arkasında. Kendisine şu anda O’nun yerinde oturduğum makamında, yaptıkları için, bize bıraktığı güzel değerler ve dürüstlüğü için minnettarız. Mekanı cennet olsun. Bütün dostlarına, akrabalarına, dostlarına uzun ömürler temenni ediyorum.”

Mehmet Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici de anma töreninde şunları dile getirdi: “Her anımızda yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. 17 yıldan bu yana bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hepinize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.” 

Konuşmaların ardından Keşan İki Minareli Çarşı Cami İmam Hatibi İbrahim Kuş tarafından dualar okundu.

Gemici’nin anma töreninin ardından bu anmaya katılanlar İsmail Eker’in mezarına geçti. Buradaki törene İsmail Eker’in yakınları da katıldı.

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Merhum Belediye Başkanımız Mehmet Gemici ile aynı zamanda çok değerli meclis üyemiz İsmail Eker’i kaybettik. Allah geride kalanlara sabır ve uzun ömürler versin. Kısa süre çalıştık kendisiyle ama çok güzel şeyler konuştuk. Hep iş konuşurduk. Unutamadık. En azından ailesinin bir ferdi gibi kendisini içimde taşıyorum. Bütün dostlarına esenlikler diliyorum. Katılım gösteren bütün hemşehrilerime ve İsmail Eker’i sevenlere uzun ömürler diliyorum.”

Tören, konuşmaların ardından İmam Hatip İbrahim Kuş tarafından okunan dualarla sona erdi.