HABER MERKEZİ

22 Temmuz 2018 tarihinde Genel Kurul toplantılarının olduğu bilgisini veren üyeler Erikli’nin sorunları şu açıklamaları yaptı.

AFRİN HAREKÂTI NEDENİYLE PROJELERİN ASKIYA ALINDIĞI GERÇEK DIŞIDIR

Erikli’nin sorunlarının olduğunu ve yönetim olarak bu sorunların bilincinde ve takipçisi olduklarını söyleyen yönetim kurulu üyeleri şunları söylediler: “En önemli sorun su sorunudur. DSİ yetkilileri ile sürekli görüşüyoruz. Proje ilerliyor. İki yıl önce DSİ XI Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda her şey yolunda gittiği takdirde 2018 yılında sizlere temiz su geleceğini bildirdik. Ancak DSİ XI Bölge Müdürlüğü yetkilileri proje firmasından kaynaklanan gecikmeler nedeniyle 2018 yatırım planına yetişmediği, zemin etütlerinin tamamlandığı ve onaylandığı proje firmasının 2018 yılı sonuna kadar proje tesliminden sonra 2019 yatırım planına alınıp 2020 yılında suyun sağlanabileceği ve projeden dönüş ve iptalin söz konusu olmadığı bilgisi alındı. Bazı arkadaşların beyan ettikleri gibi Afrin Harekâtı nedeniyle projelerin askıya alındığı gerçek dışıdır.”

İLLER BANKASINA MÜRACAAT YAPILMADIĞI VE BÖYLE BİR 

PROJENİN OLMADIĞI BEYANI GERÇEK DIŞI VE ASILSIZDIR

Erikli’nin bir diğer sorunu ise arıtma sistemi olduğunu kaydeden yönetim kurulu üyeleri, açıklamalarını şöyle sürdürdüler, “Açık havuzlu bir sistem olması ve yerleşim yerinin ortasında kalması nedeniyle kokusu aşırı rahatsızlık vermektedir. Bu konu ile ilgili Keşan Belediyesi ile yapılan görüşmelerde başta Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Özcan ve ekibi konu ile yakından ilgilenerek Yayla’ya yapılan arıtmanın daha kapsamlısının Erikli’ye yapılması için girişimlere başladılar. Ancak bir sorun vardı yeni arıtma nereye yapılacaktı. Eski arıtmanın olduğu yer zemin olarak müsait değildi ve derin deşarj için uygun olmuyordu. Yönetim olarak bizler ve Keşan Belediye yetkilileri ile birlikte yer aramaya başladık. Kıyı kenar çizgisi, sit alanı denilerek gösterilen yerler kabul görmeyince Keşan Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Özcan, Mecidiye Muhtarlığı tüzel kişiliğine ait bir yere karşılık Babadere mevkiindeki yeri takas etmeleri teklifinde bulundu. Baştan kabul edilen takas işlemi muhtarlığın vazgeçmesi üzerine Belediyece Mecidiye merasından kamu yararına 5 dönümlük yer verilmesi için müracaat edildi. Mera komisyonu gelip yer incelemesinde bulundu. İlk toplantıda olumlu görüşüne karşılık Mecidiye Muhtarı Keşan Belediye Başkanlığının Erikli’de arsaları olduğunu ve neden Mecidiye merasından yer talep ettiğini ve gerekirse mahkemeye müracaat edeceğini bildirmesi üzerine komisyon tapudan araştırma yapmak için kararını bir sonraki toplantıya erteledi. Yapılacak olan bu arıtma aynı zamanda Mecidiye Sahilini ve Köyünü de içine alacağı ve fosseptik kullanılan bu yerlerin kurtuluşu olacağını sanırız Muhtar düşünememiştir. 27 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak Mera komisyonu toplantısından olumlu rapor çıkacağı konusunda ümitliyiz. Yer tahsisi yapılırsa Belediyece projesi hazır olan biyolojik derin deşarjlı arıtma sistemi 2019 yatırım planında olduğundan yapımına başlanacaktır. Yine bazı arkadaşların beyanlarında belirttikleri İller Bankasına müracaat yapılmadığı ve böyle bir projenin olmadığı beyanı gerçek dışı ve asılsızdır. Projenin finansmanı ve yapımcısı sağlanmıştır.”

MEHMET ÖZCAN VE EKİBİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDERİZ

Erikli’nin sorunları yalnız bunların olmadığını hatırlatan yönetim kurulu üyeleri, “Yolların bir kısmı kilittaş yapılamadı. Nedeni ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yapılacak yolların peyzaj projelerinin hazırlanıp gönderilmesi ve onaylanmasından sonra ihale yapılabileceğini bildirmesi üzerine Belediye yetkilileri ve Yönetim olarak tüm taş yapılmayan yollar tespit edilerek metraj ve peyzaj işlemleri tamamlanarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderildi ve onayı alındı. Temmuz 2018 ayı sonu itibarıyla 20 000 metre kare taş ihalesi yapılacağı Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Özcan tarafından bildirildi. Erikli yolunun asfaltlanmayan yaklaşık 270 metrelik kısmı ile Erikli içindeki çukurların onarımı geçtiğimiz hafta içinde asfaltlandı. Bu konuda bizlere destek olan başta Keşan Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Özcan ve ekibine sonsuz teşekkürler ederiz.” dediler.

ÇÖP KONTEYNERLERİ BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN HER GÜN ALINIYOR

Erikli’de sorunlar saymakla bitmediğini dile getiren yönetim kurulu üyeleri, “Kumsalın parsellenmesi sorunu ve çevre temizliği. Bunlarla mücadelemiz had safhada sürmektedir. Kumsal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanmaktadır ve ihalesi yapılacaktır. Üyelerimiz adına duyarsız kalmamak için yönetim olarak dört ayrı bölge için müracaat ettik ve ihaleye gireceğiz. Sahile çadır kurdurtmamak için de Belediye Zabıta ekipleri ve Jandarma sürekli olarak kontrollerini sürdürmektedir. Ancak hafta sonu gelen günü birlikçilerin yaratmış olduğu çevre kirliliği ile tam olarak başa çıktığımız söylenemez. Kişiler gelip boş bulduğu alana kilimini sererek yemeğini yiyor denizine giriyor ama pisliğini bize bırakıyor gidiyor. Haftanın 7 günü 8 temizlik elemanı ile sabah 06.30-09.30 saatleri arasında kumsalın temizliğini sürdürüyoruz. Çöp konteynerleri belediye ekipleri tarafından her gün alınıyor. Her hafta Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünce kepçe ve kamyon gönderilerek dal budak ve inşaat artıkları alınıyor gerektiğinde kooperatif olarak bizde kepçe ve kamyonumuz ile destek veriyoruz.” şeklinde konuştular.

ARAŞTIRMALARI GEREKTİĞİ KANISINDAYIZ

Tüm bu sorunları gidermek için yönetim olarak özverili çalıştığımızı söyleyen yönetim kurulu üyeleri açıklamalarına şöyle devam ettiler: “Ancak çalışmalarımızı göz ardı eden bazı kişiler Erikli’nin sorunlarının kooperatif tarafından giderilemeyeceğini ve buranın Belediye olmasını istiyorlar. Bu kişilerin bir beldenin ne şartlarda belediye olabileceği konusunu araştırmaları gerektiği kanısındayız.”

BU PAZAR GENEL KURUL TOPLANTISI VAR

Belediye’ye devir konusunda da konuşan üyeler şunları söylediler: “Yönetim olarak Keşan Belediye Başkanlığına yazı yazdık. Su ve arıtma projeleri tamamlandıktan sonra devir işleminin gerçekleşeceğini ve o zamana kadar kooperatifin işleri yürütmesi gerektiği bildirildi. Bu nedenle 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan 2017 mali kongre gündeminde yer alan süre uzatma konusu üyelerimizin onayına sunulacaktır. Uzatma olmadığı takdirde 2019 Ağustos ayından sonra projeler tamamlanıp Belediyenin devir alacağı zamana kadar geçen sürede kooperatif işlemleri askıya alınacağından bizler çok büyük sorunlar ile karşı karşıya kalacağız. Bu sorunları aşmak için tüm üyelerimizi 22 Temmuz 2018 Pazar günü saat 12.00’de kooperatif çay bahçesinde yapılacak toplantıya katılmalarını Erikli için en iyi ve olumlu kararlarını vermelerini bekliyoruz”