Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali giriş çıkışına plaka tanıma sistemi kuruldu.

Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş, otogara giren araçları kayıt altına alan plaka tanıma sistemi kurduklarını ve sistemin iyi bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Keleş, sistemin otogara giren tüm araçları kayıt altına alarak, güvenliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Barış Keleş, “Plaka tanıma sistemi; otogarımıza giren çıkan bütün araçları takip eden, aracın hangi saatte giriş ve çıkış yaptığını izleyen bir sistemdir. Bir otobüs geldiği zaman girişte o otobüsün plakasını okuyor, sisteme otomatik olarak atıyor, daha sonra otobüs otogardan çıkış yaparken de fotoğrafını çekiyor ve bu fotoğrafı da sisteme atıyor. Büyük bir LED ekran var. O ekrandan, şoförün yaptığı ödeme de görünüyor. Sistem bunları otomatikman içine topluyor. Amaç, otogara giren bütün araçların kontrolünü sağlamaktır. Ayrıca oluşabilecek şaibeleri de önlemek istiyoruz. Bu sistemde her şey kayıt altında. Başkanımızın takdiri doğrultusunda, pazaryeri projesi tamamlanınca oraya da böyle bir sistem kurabiliriz.” dedi.