22 Mayıs 2015 Cuma günü, saat 10.00 sıralarında, İpsala’ya bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı sulama kanalı inşaatında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi Veli Gök'ün cansız bedenine, kurtarma ekiplerince yaklaşık 17 saat sonra ulaşıldı. Keşan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Eyüp Çatalbaş (30) da, geçen Cumartesi akşamı, saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Köy yakınlarında 2013 yılında yapımına başlanan Hamzadere Barajı sulama kanalı inşaatında toprak kayması sonucu göçük meydana geldi. İhbar üzerine kanal inşaatının bulunduğu mevkide AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve Keşan'dan gelen maden işçilerinde katıldığı kurtarma ekibi tarafından işçiler Eyüp Çatalbaş (30), İlker Karagedik (28) ve Mehmet Taneli (22) enkazdan çıkarılarak, Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeri tespit edilemeyen işçi Veli Gök'ün araması ise gece saatlerine kadar sürdü.

JANDARMANIN İZ KÖPEĞİ BULDU

Spot ışıkların kurulduğu inşaatta saat 03.00 sıralarında Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndan getirilen iz köpeğinin tepki verdiği alanda kurtarma ekiplerince Veli Gök'ün cansız bedenine ulaşıldı. Toprak altından çıkarılan Gök'ün cenazesi Keşan Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Veli Gök’ün cenazesi savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

DURUMU AĞIR OLAN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan yaralılardan Eyüp Çatalbaş, tedavi gördüğü Keşan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde, önceki akşam, saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. Osmaniye’nin Kadirli ilçesi nüfusuna kayıtlı Çatalbaş’ın cenazesi, savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Mehmet Taneli’nin hayati tehlikesi bulunduğu için yoğun bakımda, İlker Karagedik’in ise ortopedi servisinde tedavi gördüğü öğrenildi.

2 KİŞİ ADLİ KONTROLLÜ OLARAK SERBEST BIRAKILDI

Göçükle ilgili gözaltına alınan İsmail Çelik İnşaat Şirketi'nin şantiye şefi ile alt taşeron şirketi Or-Ned'in sahibi İpsala Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme iki şüpheliyi de adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

VALİ ŞAHİN: BU GÖÇÜKTÜR, OLUYOR NEDENSE

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, meydana gelen göçükle ilgili açıklama yaptı.

Vali Şahin, DSİ ve inşaat şirketinin bir ihmali olmadığını ifade ederek, “Yeni şirketin burada bir vebali yok. DSİ’nin bir sorumluluğu yok. Ama bu göçüktür, oluyor nedense. Demek ki iyi tedbir de alınmamış olabilir. Ben bilemiyorum. Daha rapor henüz gelmeden konuşmak doğru olmaz, rapor geldikten sonra esas sebebi anlaşılacaktır.” dedi.