** 15 kurumun olurundan geçen projenin, incelemesi süren bir kurumun ardından onaylanması ve Ağustos ayı sonunda çalışmalara başlanması hedefleniyor.

** Kamp alanı ise 1 Haziran’da sezona açılacak ve bu yıl modüler sistemle daha kaliteli hizmet sunulacak.

 

Gökçetepe Tabiat Parkı projesinin 15 kurumun olurundan geçtiği, onaylanması için ise tek bir kurumun oluru kaldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kartur Firması sahibi Kadir Haliloğlu, 550 dönümlük alanı 29 yıllığına kiraladıklarını hatırlatarak, A tipi mesire alanı olan Gökçetepe Orman Kampı’nın statü değişikliği ile Tabiat Parkı’na dönüştürüldüğünü belirtti ve “Statü değişikliğine gidilince, 3 Bakanlık ve 17 kurumun onayı gerekiyordu. 16 kurum gerekli incelemeleri yaptı ve olurları alındı. Ancak kıyı kenar çizgisinde mevzuat değişikliğine gidilince, biraz daha titiz davranılıp, detaylı inceleme yapılıyor. 10 gündür jeoloji mühendisleri zemin etüdü ile ilgili çalışma yapıyor. Park alanın içinde kalan derelerin 500 yıllık debileri dahi araştırıldı.” dedi.

Son kurumun olurundan sonra projenin Mayıs ayının 15’ine kadar imzadan çıkması gerektiğini de ifade eden Haliloğlu, “Çünkü bizim de Ağustos ayı sonunda kamp sezonunu kapatıp, projeye başlamamız gerekiyor. Hedefimiz; 2015 yaz sezonuna kadar da projenin tamamlanıp, Tabiat Parkı’nın hizmete açılması.” şeklinde konuştu.

Kadir Haliloğlu, projenin bundan sonraki maliyetinin ise 7,5 milyon TL’yi bulacağını ifade etti.

Bu yıl Park’a Aquapark kurmayı planladıklarını ancak yetiştiremediklerini dile getiren Haliloğlu, şunları ifade etti:

“Bakanlık bu konuda çok net davranıyor ve Aquapark’ın da projeye eklenmiş olmasını istiyor. Dolayısı ile de kamp alanında bu yıl, geçen yılki sıkıntıları yaşamayalım diye modüler sistemle hizmet vereceğiz. Taşımalı bulaşıkhane ve çamaşırhaneler, 15 gün ve uzun süreli konaklayacaklara WC ve banyolar olacak. Yine kamp alanında modüler market ve et reyonları kurulacak. Çadırlarımız 2 oda ve salondan oluşup, içinde buzdolabı dahi bulunacak. 1 Haziran itibarı ile de sezonu teferruatlı bir şekilde açmış olacağız.”