Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Gözeri, dün ROMDER Başkanı Fahrettin Savcı’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, son zamanlarda neredeyse her hafta sonu Keşan’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na sitem ve eleştirilerinin olduğunu ifade ederek, “İlçemize kaç sefer geldiyse her seferinde şehrin önde gelen işadamı ve esnaflarıyla görüşmeyi, onların hal ve hatırlarını sormayı tercih etti. Biz Roman camiasını adeta yok saydı. Ama unutulmasın ki tarlada izi olmayanın hasatta da yüzü olmaz” dedi.

ROMAN CAMİASI OLARAK BAKANIMIZI HÂLÂ TANIMIYORUZ

Keşan’da bulunan Roman dernekleri yöneticileri olarak üyeleri olan vatandaşlara büyük sorumlulukları bulunduğunu ve Müezzinoğlu’nun her Keşan ziyareti sonrasında bu insanlara hesap vermekte çok zorlandıklarını da kaydeden Gözeri,Vatandaşlarımız bize <Bakan Keşan’a gelmiş bizim sorunlarımızı ona anlattın mı?> diye soruyor. Ama onlara verecek bir cevap veremiyoruz. Ne yanına yaklaşabiliyoruz ne de o bizim derneklerimizi ziyaret ediyor. Biz sayın bakanımızı vekil olmadan önce tanımıyorduk, vekil oldu yine tanımadık, şimdi de Sağlık Bakanımız ama Roman camiası olarak hâlâ tanımıyoruz. Bakanımız Keşan’a çok sık geliyor ama nedense bizleri yok sayıp gidiyor” şeklinde konuştu.

BİZİM KÖYÜMÜZDE ASKERİ ARAZİ SORUNUMUZ VAR

Bakanla görüşme imkanı bulsa öncelikli olarak Siğilli Köyü’ndeki en büyük sorunları olan askeri saha meselesini soracağını da ifade eden Gözeri, şöyle konuştu: “Burada köyümüzün tapusunda olup ancak askeriye tarafından kullanılan çok büyük bir arazi var. Biz köy halkı olarak bu sahanın topraksız ya da az topraklı insanlara dağıtılmasını istiyoruz. Biz kendi imkanlarımız ve girişimlerimiz ile bu yeri kazanmaya çalışıyoruz ama gücümüz bir yere kadar. Eğer Bakanımızın yanına yaklaşabilsek öncelikli olarak bu sorunumuz ile ilgilenmesini ve yardımlarını isteyeceğiz.”

KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Gözeri, açıklamasının sonunda Türkiye’de Roman sorununa ilk olarak dikkat çeken partinin AK Parti olduğunu söyleyerek, “Bizi gerçek anlamı ile ilk olarak göz önüne alan AK Parti oldu. Sayın Başbakanımız Erdoğan, sorunlarımızla bizzat ilgilenip Büyük Roman Çalıştayı düzenledi. En son açıklanan Demokrasi Paketi’nde biz Romanlar ile ilgili önemli düzenlemeler var. Bütün bunlar yaşanırken biz sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan Keşan’a yaptığı ziyaretlerde bizleri de arayıp sormasını bekliyoruz. Çağrıldığımız yere mutlaka gideriz bizim de kapılarımız her zaman sonuna kadar açık” diye konuştu.