Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün yaptığı açıklamada Gökçetepe köyü muhtarı Abdullah Kemik’e eleştirilerde bulunurken önceki gün, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık tarafından gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Gökçetepe köyü muhtarı Abdullah Kemik’in, CHP’nin Edirne milletvekilleri hakkında yaptığı açıklama ile ilgili konuşarak söze başlayan Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: “Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu, partide yaptığı basın toplantısında, Cumhurbaşkanı’na karşı kullandığı üslubun yanlış olduğunu, bundan dolayı üzgün olduğunu ve kendi şahsının da bu yapıda bir insan olmadığını ancak o günün verdiği bir atmosfer dolayısıyla öyle bir ifadeyi kullandığını ve üzüldüğünü dile getirdi. Milletvekilimizin hakkında gerekli soruşturmalar da açıldı. Acele bir şekilde 2 gün içinde fezleke düzenlenip parlamentoya, meclise kadar götürüldü. Bundan sonrasına muhakkak ki kullandığı üslup doğrultusunda yargı karar verecek. Düzenlenen fezlekenin doğrultusunda varsa üslup yanlışlığı veya hakaret içeren ifadesi gerekli şey yapılacaktır diye düşünüyorum. Ancak Gökçetepe muhtarımız Abdullah Kemik’in bu olayın üzerinden uzun süre geçmesine rağmen bugüne kadar sessiz kalıp, dün milletvekilimizi kınamasıyla ilgili yerel basında çıkan bir ifadesini gördük. Abdullah Kemik’in, bugüne kadar ülkemizde kınaması gereken gerçek anlamda o kadar şey oldu. Örnek verirsek; Ensar Vakfında yaşanan çocuk istismarı, meclis başkanının anayasadan laikliğin kaldırılmasıyla ilgili sözleri, kamuoyunca kabul edilmiş, somut delilleri olan bakanların yaptığı birçok yolsuzluklar. Bunlarla ilgili duyarlı bir muhtar veya vatandaş olarak bir tane kınamasını görseydik. Bunun gerçekten tarafsız ve yansız bir kınama olduğunu kabul etmemiz mümkün olabilirdi. Ancak sanıyorum ki kendisine bu konuda kamuoyundan bir tepki yok. AKP’nin baskısı veya bir takım vaatleri sonucu bu kınamayı yaptığını düşünüyorum. Eğer bu kınama ve eleştirileri sade bir vatandaş ve muhtar olarak yaptığını iddia ediyorsa çok da inandırıcı olmadığını söylemek isterim. Zamanında ve yerinde tüm ülkemizde yaşanan olaylara karşı duyarlılık alıp bu açıklamayı yapsa bu gerçek anlamda samimi ifadesini göstermiş olur. Muhakkak ki kendisinin muhtar olarak köyüne veya farklı beklentileri olduğundan dolayı bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum.”

BU SORULARI KEŞKE ONA DA SORABİLSE

Erdoğan Gümülcineli, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bunun dışında diğer milletvekilimiz, Erdin Bircan da bir şekilde eleştirilmiş. Biz CHP ilçe örgütü olarak milletvekillerimizin bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan son derece memnunuz. Bugüne kadar parlamentoda yaptıkları çalışmalarla yöremiz ve bölgemizle ilgili yaptıkları soru önergeleriyle, kanun teklifleriyle çalışkan birer milletvekili olduklarını ortaya koymuşlardır. Muhtarımız Kemik’in milletvekillerinin çalışmalarıyla ilgili asıl sorması gereken adres bugünkü ülkemizi yöneten iktidar partisi AKP ve bölgemizin Edirne milletvekili Rafet Sezen’dir. Rafet Sezen’in 1 Kasım seçimlerinde seçildiğin duyduk, ondan sonra da bir daha görmedik. İcranın başında olan iktidarın milletvekili Rafet Sezen’dir. Bu soruları keşke ona da sorabilse, bu cesareti ona da gösterebilse, daha kabul edilebilir bir davranış olurdu. Bundan dolayı biz her iki milletvekilimizin de sonuna kadar ilçe örgütü olarak arkasındayız. Kendilerini destekliyoruz.”

İSMİNİ SÖYLEYECEK KADAR CESARETİ BİLE GÖSTERMEMİŞTİR

Sahillerin kiralanması konusunda Abdullah Kemik’in açıklamasını hatırlatan Gümülcineli, şunları ifade etti: “Ayrıca Abdullah Kemik sahillerin kiralanmasıyla ilgili bir eleştirisini ortaya koymuş. Siyasilerin bu konuda konuşurken daha dikkatli olması gerektiğini ifade etmiş ancak hangi siyasi partinin temsilcisinin bu açıklamayı yaptığının ismini vererek ifade etmemiş. Kiralanma konusunda açıklamayı AKP’nin il genel meclisinin üyesi Adnan Vural yapmıştır. Bunun ismini söyleyecek kadar cesareti bile göstermemiştir. Muhtarlar Derneği Başkanına da açık yüreklilikle düşüncelerini ortaya koyduğu içinde teşekkür ediyorum.”

KAYMAKAMIMIZIN DAHA HASSAS DAVRANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık tarafından önceki gün gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri ile ilgili konuşan Gümülcineli şunları belirtti:“Kaymakamımızın esnaf ziyaretleri halkın sorunlarını dinlemesi elbette güzel ve olması gereken bir yaklaşımdır. Ancak bu tür ziyaretleri tek bir siyasi parti ilçe yöneticileriyle yapması kabul edilebilir bir davranış olmadığı ve gerçek anlamının dışında bir anlam ifade ettiğini söylemek isterim. Kaymakamımızın asıl niyeti esnafın ve halkın sorunlarını konuşup dinlemekse devletin temsilcisi olarak başta ilçemizin yerel yöneticisi ve Belediye Başkanı olmak üzere esnaf temsilcisi, mahalle muhtarları ve diğer kamu görevlileriyle bu tür ziyaretleri yapması gerçek anlamda tarafsız ve yansız hizmet eden bir çalışma olduğunu gösterir. Böyle olması durumunda hem biz siyasiler hem de kamuoyu olarak takdirle karşılarız. Daha önce de Kaymakamımızın pazaryeri ziyareti olmuştu. Bu konuda kamuoyunda bu ziyaretin tek bir siyasi parti AKP ile yapılması sonucunda bana yoğun sitemler geldi. Siz neden yoksunuz diye. Ben de iyi niyetli düşünerek bir açılıştan sonra tesadüfî bir pazaryeri ziyareti olduğunu düşündüm. Bundan dolayı da hiçbir tepki vermedim. Ancak bunun ikinciye tekrarlanması bunun tesadüfî değil gerçek anlamının farklı bir çalışma olduğunu gösterir. Bundan dolayı da üzüntülerimizi ifade ediyoruz. CHP olarak bugüne kadar Kaymakamımıza olan saygımızı ve nezaketimizi olması gereken çalışmaları iyi ilişkiler içerisinde götürme niyeti olan ilçe başkanı ve yöneticiler olarak gösterdik. Bundan dolayı da bu yapılan ziyaretlerin siyasi çalışma olarak algılandığını, tahmin ediyorum ki Kaymakamımızın bundan sonra bu konuda daha hassas davranacağını düşünüyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”