AYŞİN SEÇİL GEZER

Gümülcineli, Paşayiğit Mahallesi'nde yerleşim alanlarının ortasından geçen duble yolun refüjle kapatılması, CHP Edirne İl Kongresi ve yeni yapılan Keşan Devlet Hastanesi’nin hala açılmaması yönünde eleştirilerde bulundu.

İlk olarak Paşayiğit Mahallesi sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan Gümülcineli, Paşayiğit Mahallemizde yolların ayrışması sebebiyle bir bariyer çalışması var ancak bu aşamaya gelmeden bu yolların planlaması yapılırken mahallenin tam ortasından geçen bu yola orada yaşayan vatandaşların geçişini sağlayacak bir proje gerçekleştirilmeliydi. Başından beri yanlış gidiyor. Orada karşılıklı geçişi sağlayacak, trafiği de sıkıntıya sokmadan proje üretilebilirdi. Türkiye’de her iş buna benzer olduğu için Paşayiğit Mahallemizde sıkıntı yaşıyor. Orada vatandaşlarımızın ciddi anlamda sıkıntıları olacak. Farklı noktalara gitme anlamında dolaşmaları gerekiyor. Altgeçit yapılabilirdi. Birkaç yerden yayaya yönelik altgeçitler sağlanabilirdi. Veya trafik akışını sağlayacak altgeçit yapılabilirdi. Ama maalesef ben yaptım oldu mantığı ile her şey sonradan düşünüldüğü için bu sıkıntı yaşanmış oluyor. Bunlar planlanması gereken ve bu planlar doğrultusunda yapılması gereken işlerdir. Yaya için üstgeçit yaptılar ancak Türkiye’de maalesef üstgeçitler çalışmıyor, insanların geçtiğini çok görmüyoruz. Aslında çok basitti, nasıl olsa bu yollarda kazı yapıldı, yayanın geçeceği birkaç noktadan altgeçitler yapılabilirdi. Paşayiğit Mahallesinin bu mağduriyetinin önlenmesi gerekiyor aksi halde daha büyük sıkıntılara sebebiyet verebilir. İnsanlar bu bariyerleri yürüyerek, atlayarak geçecekler kontrollü bir geçiş olmayacak. Allah göstermesin daha büyük sıkıntılara sebebiyet verebilir.” dedi.

ENGELLİ VE YAŞLILARIN O YOLU GEÇMESİ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK

Paşayiğit Mahallesi’ne üstgeçit yapıldığı ancak orada yaşayan mahalle sakinleri için çözümün bu olmadığını kaydeden Gümülcineli, şunları söyledi: “Paşayiğit Mahallesine üstgeçit yapıldı muhakkak ama engelli ve yaşlıların o yolu geçmesi için herhangi bir çalışma yok. Engellilerin mağduriyetini önleyecek ne asansör, ne benzeri bir şey var. Ayrıca Paşayiğit Mahallesi hayvancılığın yoğun olduğu bir mahallemiz. Bu anlamda da çok sıkıntı olacağını görüyoruz. Dediğim gibi altgeçitler yapılsaydı tünel şeklinde en azından insanların ve hayvanların geçmesi sağlanabilirdi. Çok geç olmadan çözüm bulunması lazım.”

6 OCAK 2018 CUMARTESİ GÜNÜ İL KONGREMİZ YAPILACAK

6 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan CHP Edirne İl Kongresi hakkında da Erdoğan Gümülcineli, “6 Ocak 2018 Cumartesi günü İl Kongremiz yapılacak. İl Başkanlığı seçimi olacak. Şu an gözüken 2 tane İl Başkanı adayımız var. Bizler de İl Delegeleri olarak 6 Ocak 2018 Cumartesi günü ildeki seçime katılacağız. Ben tüm İl Delegesi seçilmiş arkadaşlarımızın çok önemli mazeretleri olmadıkça o gün sağlayacağımız araçlar ile Edirne’de yapılacak olan İl Kongremize katılmalarını rica ediyorum. İl Kongremizin ardından, İlçe Yönetimi olarak burada belli bir program dahilinde gerek köy, gerek mahalle gezilerimize başlayacağız. Çeşitli kurum, kuruluşlara da ziyaretlerimiz olacak. Önümüzdeki yapılacak erken bir seçim olmazsa 2019 yerel ve genel seçimlerine yönelik bir dizi program dahilinde çalışmalarımızı başlatmış olacağız.” şeklinde konuştu.

SAĞLIĞA YATIRIM YAPIYORLAR AMA SAĞLIKSIZ BİR YAPI ORTAYA KOYDULAR

Yeni yapılan Keşan Devlet Hastanesi’nin hala hizmet vermeye başlamadığını söyleyen Gümülcineli, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Keşan Devlet Hastanesi 2016 Yılının 29 Ekim’inde açacaklarını ilan etmişlerdi. Ancak 2017’nin de 29 Ekim’i geçti, hala hastanenin açılışı gerçekleşmediği gibi birçok eksiklerinin olduğu ve yapılan kısımlarının da döküldüğüne şahit oluyoruz. Bir rüzgarda tabelalarının uçtuğu, bir rüzgarda çatısının uçtuğunu, bir rüzgarda dış cephe kaplamalarının uçtuğunu görüyoruz. Sağlığa yatırım yapıyorlar ama başından daha sağlıksız bir yapı ortaya koydular. Ne zaman açılacağını bilmiyoruz ama böyle sağlıksız bir inşaatın sağlık anlamında ne kadar sağlıklı hizmet vereceği de ortada. Yazık oluyor. Geçenlerde İpsala’ya gittim, İpsala’da da bir hastane yapılıyor. 1 yıl önce de gitmiştim halen aynı şekilde o hastane orada duruyor. Henüz bir çalışma yok, açılışına yönelik herhangi belirti yok, Keşan Devlet Hastanesi de ona keza. Yazık bunlar ülkenin milli değerleridir. Hepimizin vergileri ile yatırım yapılan, harcanan paralardır. Ancak bitmeden eskimiş duruma geldiler. Bir an önce umarız bu hastanelerimiz faaliyete geçer, faaliyete geçmeleri yetmiyor içine gerekli hekimlerin, gerekli teçhizatın olması çok önemli. Hala hastanede bir Başhekimin atanmadığını duyuyoruz. Sağlık sektöründe bu kadar ilgisizliğin hiç uygun olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce bunların iktidar partisi tarafından ilgilenmelerini, yoğunlaşmalarını bekliyoruz. Muhalefet olsun diye her gün gazetelerde beyanat vermek istemiyoruz. Bunlar olursa biz kendilerine teşekkür ederiz. Ancak bugüne kadar bu anlamda ciddi çalışmalarının olmadığını görüyoruz.”