AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın belediyeyle ilgili eleştirileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümülcineli, “Sayın Boyalık, belediye üzerinden Keşan’daki siyasetini sürdürmeye çalışıyor. Oysa hükümeti yöneten iktidar partisinin daha önemli konular üzerinde durması lazım. Ama sadece belediyenin yol ve kaldırım işleriyle siyasetini yapmaya çalışıyor. Bence Sayın Hüseyin Boyalık’a önerim, Keşan’a istihdam yaratacak ve daha büyük projelerin peşinden koşmalılar. Daha önce yolların bozuk olduğundan bahsettiler, çamur ve toz oldu deniliyordu. Şimdi o durumda ortadan kalktı ve böyle bir durum söz konusu değil. Şuanda da, asfaltların kötü ya da sağlam olup-olmadığından bahsediyor. Sayın Boyalık bunlarla meşgul olmaya çalışsın. Biz yolumuza ve işimize devam ediyoruz. Yapılan hizmetlerin karşılığını Keşan kamuoyu ve Keşan seçmeni 5’inci yılın sonunda değerlendirecektir.” dedi.

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

Hüseyin Boyalık’ın Erdin Bircan, AK Parti’ye gelsin. Bizim kapılarımız açıktır.” şeklindeki söylemleri hakkında da konuşan Erdoğan Gümülcineli şunları söyledi: “Kişi kendinden bilir işi. AKP’den seçilmiş Rafet Sezenin bölgeyle ilgilenmesi ve çalışması konusunda gayretleri olsun. Partimizde demokrasi var. Genel Başkan ya da yönetim içerisinde farklı eleştirilerde yapılabilir. Bu gayet normaldir. Ama onlarda öyle bir durum yok. Ayrıca her iktidara göre ailece parti ve yön değiştiren bir yapısı olduğu için milletvekilimizi de kendi anlayışı çerçevesinde düşünerek, partisine davet ediyor. Önce kendi milletvekillerinin bölgenin sorunlarıyla ilgilenmelerini ve gayret göstermelerini öneriyorum.”

MAHKEME KANALIYLA BELGELERİN GERÇEK OLDUĞU SOMUT OLARAK ORTAYA KONULDU

Gümülcineli sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP 2002 yılında iktidar oldu ve o dönemde terör ülkemizde, sıfırdı. Bugün geldiğimiz noktada da hem ülke içinde hem komşu ülkelerimizde terör ve ilişkiler anlamında, son derece sıkıntılı bir duruma geldik. Bu anlamda Sayın Boyalık’a önce kendi mensup olduğu partinin ülkemizi nasıl bu hale getirdiğini irdelemesi ve tartışması gerekmektedir. CHP başında neyse bugünde aynı ilkeler çerçevesinde ilerlemeye devam etmektedir. Ayrıca, Man adasındaki şirketlerin varlığı gündeme getirildiğinde belgeler ortaya konulduğunda sahte olduğu iddia edildi. Ancak mahkeme kanalıyla belgelerin gerçek olduğu somut olarak ortaya konuldu. CHP Genel Başkanı ne söylediyse biz onun her zaman arkasındayız. Ne söylediyse de gerçek çıktığını görmekteyiz.”

SİYASETEN ATANAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARININ TEMEL AMACI MAAŞ OLMAMALIDIR

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan’ın belediye başkan yardımcıları maaşlarıyla ilgili açıklamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Gümülcineli, şöyle konuştu: “Bu tür tartışmaların parti içinde olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Ben radyo programında Sayın Cavit Deniz’in belediye başkan yardımcılarının maaşlarının artışıyla ilgili soru üzerine, doğru olmadığını ve etik bulmadığımı ifade ettim. Her ne kadar sendikal hakta olsa siyaseten atanan belediye başkan yardımcılarının temel amacı maaş olmamalıdır. Konuyu belediye başkanıyla görüştüğümü ve gereğinin yapılmasını dile getirmiştim. Ancak Sayın Cengizhan Aktan bugünkü açıklamasında, bir takım imalarda bulunduğunu görmekteyiz ancak, bunu doğru bulmuyorum. İddialarında, kimleri ve neleri kastediyorsa, isimlerini de ortaya koyması gerekirdi.”

PARTİ OLARAK NE YAPILMASI GEREKİYORSA YÖNETİMİMİZLE KONUŞACAĞIZ

Gümülcineli,  sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarıyla ilgili açıklamayı gelip partimizde yapması gerekiyordu. Ama basın yoluyla paylaşmayı uygun bulmuş. Bizde parti olarak ne yapılması gerekiyorsa yönetimimizle konuşacağız ve konuyu gündeme getireceğiz. Ne yapılıp ne yapılmayacağını tartışacağız.”

KAFALARDA CİDDİ ANLAMDA SORU İŞARETLERİ BIRAKAN BİR AÇIKLAMADIR

Erdoğan Gümülcineli sözlerini şöyle tamamladı: “İmarla ilgili değişiklik yapmak isteyenlerin bu işle uğraştığını dile getiriyor. Belediyeye işe aldırmak isteyen ancak aldıramayan kişilerin uğraştığını ve belediyede çalışırken çocuğunu işe aldıranların etiklikten bahsetmeye hakkı olmadığını ifade ediyor. Ancak arkadaşımız sapla samanı birbirine karıştırmış. Özrü kabahatinden büyük. Arkadaşımız imalarda bulunurken, kafalarda ciddi anlamda soru işaretleri bırakan bir açıklamadır. En azından imarla ilgili kim haksız bir şey istiyorsa onu ortaya koyması gerekiyor. Çocuğunu işe aldıramadığı için belediyeyi hedef seçen kimse, cesaret gösterip açıklasın. Bu açıklamaları yapmaya cesaret gösterdiyse, imada bulunduğu kişileri de, çıkıp açıklaması gerekiyor. Bunu örgüt içerisinde konuşup, tartışacağız. Ancak kamuoyunda oluşan yanlış anlamaları düzeltmek için bu açıklamayı yapmayı uygun buldum.”