Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Meclis Toplantısı dün yapıldı. GÜNEKAB’ın 2014 Gelir Bütçesi 1 milyon 814 bin TL,  Gider Bütçesi ise 2 milyon 116 bin TL olarak gerçekleşti. Birliğin tüzüğünde yapılması gereken değişiklikler oy birliği ile kabul edildi. Yapılan seçim sonucunda GÜNEKAB Encümen üyeliklerine, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, İpsala Belediye Meclis Üyesi Yusuf Gider ve Enez Belediye Meclis Üyesi Eyüp Soydemir seçildi.

Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 15.00’de Birlik Başkanı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak GÜNEKAB Denetim Komisyonu Raporu okundu. 

Ercan Ersoylu başkanlığını ve Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Meclis Üyeleri Neval Karaatlı, Nurgül Yıldırım, Bayram Şeker’in üyeliklerini yaptığı komisyonun raporu, GÜNEKAB Birlik Müdürü Feyzi Engin tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

ÖZCAN: GEÇİCİ KABULE BAŞLAMAK ÜZERİYİZ

Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Başkanı Mehmet Özcan,  toplantıda yaptığı konuşmada, GÜNEKAB’la ilgili geçici kabule başlamak üzere olduklarını belirterek “Geri dönüşümle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Aktarma İstasyonu için yer tahsis aşamasındayız. Aktarma İstasyonu için Kamu Yararı Kararı gerekmekte olup, bu karar da Çevre Bakanlığı Çevre Yönetim Birimi tarafından verilecektir. Bu konuda Çelebi Köyü’ndeki 18 dönüm alanın tahsisi için bu işlemin bitmesini bekliyoruz” dedi.