GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)’ın, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimleri’nde göreve gelen üyeleriyle ilk meclis toplantısı dün yapıldı.  

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 15.00’te başlayan toplantıya, meclisin en yaşlı üyesi Ercan Ersoylu başkanlık etti.

Mecliste ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Meclis Başkanı Mehmet Özcan, göreve yeni seçilen tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi ve GÜNEKAB’ın kuruluşu ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Özcan, yerel seçimler öncesi Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette GÜNEKAB Projesi için Çevre ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 500 bin TL hibe kredi çıkardığını da vurgulayarak, 14 ortak belediyeden kapanan belediyelerle birlikte 7 ortak belediye kaldığını dile getirdi.

Ardından TK Mühendislik Müşavirlik Şirketi’nden Çevre Mühendisi Zeynep Atalay, GÜNEKAB Projesi ile ilgili detaylı bir sunum eşliğinde meclis üyelerine bilgiler verdi.

ÇEVKA Şantiye Müdürü Fırat Gülmez de GÜNEKAB’ın Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin 2014 Yılı Ağustos ayı ikinci haftasında sona ereceğini ve faaliyete geçmeye başlayacağını söyledi.

GÜNEKAB Muhasebe Müdürü Feyzi Engin de mecliste ortak belediyelerin birliğe olan borç durumları hakkında bilgilendirme yaparak ayrıca kapanan 7 belde belediyesinin 40 bin TL borçları için İl Özel İdaresi’ne yazı yazıldığını ve muhtemelen bu borçların İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını belirterek, proje tamamlandığında 11 norm kadro ve 6 işçi olmak üzere 17 personelin çalışacağını bildirdi.

Ersoylu’nun başkanlığında gerçekleşen oturumda gündemin 1. Maddesi’nde  yer alan Birlik Başkanı seçiminde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, toplantıya katılan 18 üyenin oybirliğiyle tekrar GÜNEKAB Meclis Başkanlığı’na seçildi. Seçimin ardından Özcan meclisi yönetmeye başladı.

2. Maddede yer alan Birlik 1. Meclis Başkan Vekilliği’ne İbrahim Dinç (Keşan Belediye Meclisi Üyesi) ve Birlik 2. Meclis Başkan Vekilliğine Ufuk Atalay (İpsala Yenikarpuzlu Belediye Başkanı),

3. Maddede yer alan Birlik Katip üyeliklerine Şeref Uvacıklı (Keşan Belediye Meclisi Üyesi) ve Nilüfer Erk Oğuz (Keşan Belediye Meclisi Üyesi),

4. Maddede yer alan Birlik Encümen üyeliklerine Abdullah Bostancı (Enez Belediye Başkanı), Recep Ordu (Yenimuhacir Belediye Başkanı),İbrahim Örs (Esetçe Belediye Başkanı) ve Yusuf  İde (İpsala Belediye Meclisi Üyesi)

5. Maddede yer alan Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Ercan Ersoylu (Keşan Belediye Meclisi Üyesi), Bayram Şeker (Keşan Belediye Meclisi Üyesi), Ender Mağden (Keşan Belediye Meclisi Üyesi), Eyüp Soydemir (Enez Belediye Meclisi Üyesi) ve Nuri Kavakkorulu (İpsala Belediye Meclisi Üyesi) seçildiler.

Gündemin son maddesinde yer alan birlik başkanı, birlik meclis üyesi ve birlik encümen üyelerinin huzur haklarının görüşülmesi sonucu da üyelere toplantı başına 100 TL huzur hakkı ödenmesi oybirliği ile kabul edildi ve toplantı sona erdi.