Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, %18 KDV oranına tabi konutlardaki KDV oranının %8'e düşürülmesiyle ilgili bilgi verdi.

2016/9153 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın, 8/9/2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını söyleyen Güngör, yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı değişiklikler yapıldığını kaydetti. Değişikliğe göre; %18 KDV oranına tabi konutların, 31/3/2017 tarihine kadar teslimlerinde vergi oranının %8’e indirildiğini söyledi.

KDV ORANI %8 OLARAK UYGULANACAKTIR

Olcay Güngör, yapılan değişiklik ile ilgili şunları dile getirdi: “Bilindiği gibi net alanı 150 m2'nin üzerinde olan konutlar ile net alanı 150 m2'ye kadar konutlardan, büyükşehirlerde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerler hariç, lüks veya birinci sınıf inşaat olarak yapılan ve ruhsatın sonradan revize edilip inşaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dâhil olmak üzere, yapı ruhsatının alındığı tarihte, üzerine yapıldığı arsanın Emlak Vergisi Kanununun 29’uncu maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde vergi oranı %18 uygulanmaktaydı. Yapılan değişiklikle 31/3/2017 tarihine kadar bu konut teslimlerinde KDV oranı %8 olarak uygulanacaktır.”