HABER MERKEZİ

Türkiye’ye giriş yapmak isteyenler gümrüklerde uzun kuyruklar oluştururken, sadece Kapıkule'de son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişi girişi yaptı.
Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin yaz tatillerini geçirmek için anavatana girişleri sınırlarda yoğunluğa neden oldu. Karayolunu tercih ederek Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Yunanistan sınırındaki İpsala Sınır Kapısı’na gelenler, gümrüklerde kuyrukları artırdı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, uzun kuyruklar oluşmaması için tedbir alsa da zaman zaman aynı anda yola çıkan araçların yarattığı uzun kuyruklar, sürücülerin tepkisine neden oldu.
3 GÜNDE 60 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI
Türkiye’ye girecek her araç için gümrük, pasaport ve bagaj kontrolünün yaklaşık 6 dakika sürdüğünü kaydedildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü 10 peronda yaklaşık 20 personelle, Edirne Emniyet Müdürlüğü ise 10 peronda 15 personelle gurbetçilerin Türkiye'ye giriş işlemlerini yapıyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kapıkule'den son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişi Türkiye'ye girişi yaptı. Gümrük yetkilileri sadece gün son 24 saatte 5 bin 100 aracın girişinin sağlandığını ifade etti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda  2 bin 304 araç giriş yaparken, Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'ndan ise 4 bin 304 aracın girişi yapıldı.