Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Doğan Ürünler Pazar’ının kuruluşunun ikinci yıldönümüne katılarak, emekçi kadınlarla bir arada olmak isterken saldırıya uğrayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, Edirne Belediyesi önünde yüzlerce kişi karşıladı. Gözünde oluşan yırtık nedeniyle tedavi gören Gürkan, 3 yıldır mücadelesini verdiğimiz; huzuru, dostluğu, barışı, birlik ve beraberliği bozamayacaksınız” dedi.

Gürkan’a yönelik gerçekleştirilen planlı saldırı sonrasında Edirneliler, başkanını yalnız bırakmadı. Tarihi belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi Başkan Gürkan’a sahip çıktı. Gürkan’ı ilk olarak saldırı anına tanık olan Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Doğan Ürünler Pazar’ında tezgah açan kadınlar çiçeklerle karşıladı. Emekçi kadınlar Gürkan’a gerçekleştirilen hain saldırı nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi.

Gürkan’ı karşılamaya CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, CHP Parti Meclis Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucunda  sol gözünde yırtık meydana geldiği ve tedavinin devam ettiğini belirten Gürkan, Edirne mücadelesine bıkmadan, yorulmadan, usanmadan devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun. Dün çok mutlu bir günümüzdü bizim. Anneler Günü, Nikah Salonu’nun açılışı, Bando ve Ciğer Festivali Edirne’nin en mutlu günlerinden biriydi. Benimle tadınız kaçtığı için hepinizden de özür diliyorum. Bugün buraya gelen bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum. 12 Eylül öncesinden geliyoruz. Kavgalarla büyümüş bir nesiliz. Kavga etmiyorsak, kavgayı bilmediğimizden değil; kavgadan kimseye bir yarar çıkmayacağını bildiğimiz için” dedi.