Keşan Lisesi bahçesinde bir bölümün ihale edilmesinden sonra kurulan halı sahadan rahatsızlık duyduklarını dile getiren Yukarı Zaferiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi sakinlerinin, önceki gün bir araya gelerek, şu anda tadilatta olan halı sahanın kaldırılması için şikayet mercii bulamadıklarını söylemelerinin ardından, işletmeci Serdar Sınalı da cevap hakkını kullandı.

Cadde sakinlerinin, halı sahayı istemediklerini kaydetmelerine bir anlam veremediğini dile getiren Sınalı, işletmenin yasal ve izinlerinin alınmış olduğunu belirtti. Gece saat 03.00’e kadar yüksek ses geldiği ve bu nedenle rahatsız olduklarını söyleyen mahallelilerin, geç saatlere kadar süren maçlarda küfürler edildiği yolundaki iddialarını da yanıtlayan Serdar Sınalı, Keşan Belediyesi’nin süreyi gece yarısına çektiğini, ayrıca yalıtımlı branda kullanacakları için gürültünün azalacağını ve küfür edenlerin de uyarılacağını kaydetti.

Sınalı, şunları söyledi: “Tesisin, mahalle sakinlerine hiçbir zararı yok. Biz bu tesiste insanlara faydalı hizmet sunuyoruz. Burada yüzlerce öğrenci, tüm spor aktivitelerini ders saatleri içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Ayrıca bizzat kendim, mahalle sakinlerine sabah ve akşam sporlarını halı sahamda yapabileceklerini söyledim. Çeşitli kondisyon aletleri de kurarak, faydalanmalarını sağlayacağız. Ayrıca ses yalıtımı yapacağız. Biz halı sahada bugüne kadar hiçbir zaman saat 03.00’lere kadar futbol oynatmadık. Bunu kanıtlasınlar ben tesisimi hemen kapatırım. Ben yasal olan bir ihaleye katıldım. Gerekli şartları yerine getirerek tesisimi kurdum. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar olan eğitim kuruluşlarından izin alındı. Benim tesisim 2011 yılında hizmet vermeye başladığına ise çevredeki bazı binalar daha inşa edilmemişti. Beni şikayet eden kişilerin çocukları ve torunları da bu halı sahada spor yapıyor. Bazıları da çocukları mezun olduğu için şikayetçi oldular.”

SOSYAL MEDYADA İLGİ ODAĞI OLDU

Söz konusu haber gazetemizde ve www.medyakesan.com.tr adlı internet sitemizde yayımlandıktan sonra birçok kişi tarafından takip edildi ve çeşitli yorumlar yapıldı.

Yeni Mahalle’de oturan okurlarımız, Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Lisesi bahçesindeki halı sahadan da benzer şikayetlerinin olduğunu belirtirken, habere konu olan Keşan Lisesi bahçesinteki halı sahanın ortaklarından Gülçin Arabacı da, “Tüm Türkiye genelinde okul bahçeleri çocukların kötü alışkanlıklarını gidermek adına bu projeleri yaptı. Bu halı saha iki yıldır Keşan Lisesi ve Ahmet Yenice okulunun öğrencileri tarafından kullanılmaktadır. Diğer kentlerde yan oturum binalara yapışık nizam olmakla birlikte bu halı saha bir nebze de olsa metrelerce uzaklıktadır. Ayrıca burası tüm mahalle sakinlerine deprem anında ilk açılacak yer olarak tahsis edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bize verdiği yetkiyle işimize devam edeceğiz. Ses konusu ikaz edilerek asgari duruma düşürülecektir ki yeni yapılacak özel branda sayesinde bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyoruz.”