keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerince hazırlanan 2016-2017 Yılsonu Sergileri açılışı, dün düzenlenen törenle açıldı.

Saat 17.00’de, Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi’nde başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege ve davetliler katıldı. Programın sunumunu ise Keşan Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Selin Can, işitme engelliler için ise İşaret Dili Eğitmeni Hülya Aykutlu yaptı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, yaptığı açılış konuşmasında, merkez olarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 187 meslek edindirme, 165 genel (sosyal-kültürel) ve 16 okuma-yazma olmak üzere 372 kurs açıldığını belirterek, “Açtığımız bu kurslarda 5128’i kadın, 1778’i erkek olmak üzere toplamda 7906 vatandaşımıza hizmet götürdük. Açtığımız bu kurslarda bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Nuri Özder’e, Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan Saz’a, okul müdürlerimize ve birlikte çalıştığım idareci arkadaşlarıma, siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program 7 farklı enstrümanın bulunduğu grubun müzik dinletisi ve minik öğrencilerden oluşan ekibin halk oyunları ile Zeybek gösterisi ile sürdü. Törende, İşaret Dili Korosu da ‘Benim Adım Öğretmen’ adlı parçayı izleyicilere işaret diliyle aktardı. Kursa katılan kursiyerlerden en yaşlısı olan 76 yaşındaki emekli öğretmen de kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Etkinlik yıl içerisinde kurslara katılarak başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasıyla devam etti. Program, sergi açılışının yapılması ve serginin gezilmesiyle son buldu. Açılışta sergiye önce protokolün daha sonra ise halkın alınması bazı vatandaşların tepkisini çekti. Serginin, bugün saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebileceği kaydedildi.