AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, su salınan kanallara gelerek incelemede bulunurken,  yaşanan gelişme üreticiler açısından da sevinçle karşılandı.

ÜRETİCİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR GELİŞME

Keşan Ovası’nda bir su sıkıntısının olduğundan söz eden Şimşek “ Sular yetmiyordu, çeltik tarlaları zarar görmüştü. Bu yüzden, orada bir bayram havası yaşanıyor. Üretici açısından büyük bir gelişme. Su gelmeyen yerlere su gelmiş oldu. Oradaki çeltikçilerinde imdadına yetiştik. Daha doğrusu bir deneme yapmış olduk. Net olarak ne kadar alanının sulanacağı ile ilgili bir bilgi veremiyorum ama DSİ’nin verilerine göre 50 bin dönüm alan sulanacak. Kapalı sulama sisteminde de yaklaşık olarak 30 bin 600 dönüm var. Bunlar; Akhoca, Şabanmera, Barağı, Orhaniye, Kızkapan, Karahisar, Karlıköy. Keşan’daki kanal yapım çalışmaları sürüyor. 2019’un sonuna kadar bitecek. Ama Keşan’da 2018’de projelerin yüzde 70’i sulamaya girer.”  ifadelerini kullandı.

TRAKYA'NIN GAP'I

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Boyalık, “Yüzümüz gülüyor su hayattır. Geçtiğimiz yıl Keşan ovasında yaşanan susuzluk nedeniyle birçok çeltik tarlası kurudu. Çiftçilerimiz buradan çok büyük zararlar gördü. Bu yıl aynı sorunların yaşanmaması için devlet su işleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu Hamzadere Barajımızdan Keşan ovamıza su salınmaya başlandı. Trakya'nın GAP'ı olarak bilinen Hamzadere projesi ile artık Keşan ovamızda çiftçilerimiz sıkıntı yaşamayacak. DSİ Bölge Müdürlüğümüze, 114. Şube Müdürlüğümüze ve çalışkan Hamzadere Sulama Birliği Başkanımız Seçkin Şimşek ve yönetimine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ