Ulusum Müzik Sahibi Hasan Dağ, dün yaptığı açıklamada, Keşan’da enstrüman çalan kişi sayısının azlığından yakındı. Keşanlı bir müzik yapımcısı olarak birçok yerel sanatçıya albümler hazırladığını ancak bunların hepsinde de zarar ettiğini de ifade eden Dağ, Keşan halkı kendi içinden çıkan yerel sanatçılarına ve çocuklarına müzik konusunda da gerekli ilgiyi göstermiyor, destek olmuyor” dedi.

KEŞAN’DA ENSTRÜMAN SATILMIYOR

Keşan’da enstrüman satışının çok az olduğunu, hatta roman vatandaşlarımız olmasa, neredeyse hiç enstrüman satamayacağını kaydeden Dağ, şunları söyledi: “Keşan’da enstrüman satılmıyor. Roman vatandaşlarımızdan başka Keşan’da müzik ile ilgilenen kimse çıkmıyor. Keşan’dan sanatçı çıkmıyor. Bir iki tane sanatçı çıkar en fazla Keşan’dan. Emine Akmeşe ve Ayşe Engin Aslanca. Keşan halkı da bu iki isime çok fazla sahip çıkmıyor. Bizim yöre halkımız maalesef kendi sanatçısına sahip çıkmıyor.”

ENSTRÜMANLARIMIZ RAFLARDA ASILI KALIYOR

Keşan’ın müzisyen yetiştirebilmesi için öncelikle çocukların müzik eğitimine yönlendirmesi gerektiğini kaydeden Hasan Dağ, “Eğer aileler çocuklarını müziğe yönlendirirler ise ve öğrenme süreçlerinde onlara destek olurlar ise Keşan’dan iyi müzisyenler çıkabilir. Fakat aileler de çocuklarını yönlendirmiyor. Enstrümanlarımız raflarda asılı kalıyor, bu çok üzücü. Ben isterim ki herkes müzik söylesin, herkes müzik çalsın. Ama enstrüman satın alacak kişi de enstrümanını internetten daha ucuza alıyor. Biz o kadar ucuz mal satamayız, belli bir kalitenin üstünde ürünler satmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

SAZ ÇALAN GENÇ GÖREMİYORUM

Kültürümüzden gelen türkülerin iyice unutulduğunu, ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de batı müziğine özenildiğini, artık saz çalan kimsenin kalmadığını ve bunun çok üzücü olduğunu kaydeden Hasan Dağ açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Avrupa’ya heves ediyoruz. Tek tük gitar çalan çocuklar görüyorum. Keman çalan çocuklara da biraz denk geldim. Ama saz çalan genç göremiyorum. Keşke kültürümüze biraz daha değer versek. Ama bunu aileler yapabilir. Çocuklarını saz çalmaya yönlendirebilirler.”