HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL 

Hayvanlara uygulanan şiddet ve istismara dikkat çekmek isteyen Sinan Akın ve Serdar Kepenek, 'İki pedal, dört pati' projesi kapsamında bisikletleriyle birlikte yanlarında 9 aylık dişi Sibirya kurdu 'Eska' isimli köpekle, yaklaşık 1.5 yıl sürecek ve 14 bin kilometre yol kat edecekleri tura İstanbul'dan başladı. Akın ve Kepenek, tur kapsamında Keşan'a gelerek, Saros Doğa Sporları Topluluğu'nun (SARDOS) misafiri oldu. Şehitlik Parkı'na gelen bisikletliler, SARDOS Başkanı Faruk Eker ve üyeler tarafından karşılandı. Özellikle 'Eska', çocukların yoğun ilgisini gördü. 

SERDAR KEPENEK: 14 BİN KİLOMETRE YOL YAPACAĞIZ

Serdar Kepenek, hayvanlara uygulanan şiddet ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek istediklerini belirterek, "81 ili gezeceğiz. Şu an 3'ü bitti. Buradan önce Çanakkale'ye, oradan da İzmir'e gideceğiz. Projemizin adı 'İki pedal, dört pati'. Hayvana uygulanan şiddete ve bisiklet kullanmanın önemine dikkat çekmek istiyoruz. Köylere giderek, sokak hayvanlarına mama dağıtıyoruz. Şu an 400 kilometre yol yaptık. Bittiğinde 14 bin kilometre yol yapmış olacağız. Turu, Hakkari'de bitirmeyi planlıyoruz." dedi. 

SİNAN AKIN: KÖYLERDE ÇOK ZOR DURUMDA OLAN HAYVANLAR GÖRÜYORUZ

Sinan Akın da projeye maddi imkansızlıklar nedeniyle geç başladıklarını ifade ederek, "18 yaşımızda tura çıkmayı planlıyorduk. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ancak çıkabildik. Yaklaşık 1.5 sene sürecek. Hayvan severlik ve bisiklet üzerine bir proje yapan birine sponsor bulmak çok zor. En büyük amacımız hayvan sevgisi bilincini oluşturmak. Gittiğimiz köylerde çok zor durumda olan hayvanlar görüyoruz. Hatta çok fazla ölü hayvan görüyoruz. Gittiğimiz yerlerde mümkün olduğunca mama dağıtıyoruz. Kargo yoluyla da mama desteği sağlıyoruz. Bunları kendi maddi imkanlarımız çerçevesinde karşılıyoruz. İnşallah Türkiye'yi hem hayvan severlik hem de bisiklet kullanımı konusunda daha bilinçli hale getireceğiz." diye konuştu. 

SARDOS Başkanı Faruk Eker de, hayvanlara uygulanan şiddet ve istismara karşı projeleri desteklediklerini söyledi. Akın ve Kepenek, bisiklete aparatla takılan römorka koydukları 'Eska'yla, Çanakkale'ye gitmek üzere Keşan'dan ayrıldı.