Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün katıldığı bir belge töreninde gazetecilerin sorusu üzerine geçen Pazar günü yapılan ve AK Parti’nin 317 milletvekili kazandığı 1 Kasım milletvekili genel seçimleri üzerine görüşlerini açıkladı.
YOĞUN BİR SEÇİM GÜNDEMİNİ GERİDE BIRAKTIK
Pazar günü yapılan 26'ncı Dönem Milletvekilliği seçimlerinin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, şunları söyledi:  “Seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz. Yüksek bir katılım oranıyla Pazar günü gerçekleştirdiğimiz Milletvekili seçimlerinde vatandaşlarımız iradesini sandıkta göstermiştir. Ülkemiz sağlam ve güçlü bir demokrasiye sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Ülkemizde son iki yılda 4 farklı seçim yaşadık. Çok yorulduk ve artık yoğun seçim gündemini Geride bırakmamız lazım.”
HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ
Sözlerine “Türkiye şimdi bundan sonra ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır” diyerek devam eden Helvacıoğlu, “Bilelim ki hepimiz aynı gemideyiz. Uzlaşı içinde beraber çalışmak, istişare etmek ve ortak akıl gütmek vazgeçilmezlerimiz arasında olmalıdır. Tüm meselelerimizin üstesinden gelebilmek için hep birlikte çalışma zamanının geldiğini düşünüyorum. Bölgemize bakacak olursak; Edirne İl’i olarak 3 Milletvekilimiz ile vakit geçirmeden Edirne hizmeti için kenetlenmeliyiz. Siyasetimizle, bürokrasimizle ve sivil toplum ile birlikte kaybedecek vaktimizin de olmadığını düşünürsek daha çok Ankaralı olmalıyız” diye konuştu.
SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM
Helvacıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisini ve TBMM’de temsil edilecek Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Halkların Demokratik Partisi’ni tebrik ederek ülkemizin refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ediyoruz. Yeni seçilen Edirne Milletvekillerimiz Sayın Rafet Sezen, Sayın Okan Gaytancıoğlu ve Sayın Erdin Bircan’nı tebrik ederek bölge sorunları ve çözümlerine yönelik çalışmalarımızda birlikte olacağımızı belirtmek isteriz. Bu vesile ile 1 Kasım 2015 Seçim Sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.”