2017’de barış ve huzurun hâkim olmasını diliyoruz”

MURAT ARKAN

Keşan (TSO) Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 2016 yılını değerlendirerek, 2017 yılına dair beklentilere dikkat çekti.

İŞ DÜNYASININ TEK EKSİĞİ MORAL VE HUZUR

2017 yılının tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Helvacıoğlu, “Hem 2016 yılının değerlendirilmesi hem de 2017 yılındaki beklentilerimiz iş camiası olarak sizlerle ve kamuoyuyla paylaşarak sözlerine şöyle devam etti. “İş dünyasının tek eksiğinin moral ve huzur olduğunu belirtmek istiyorum. Bu cümlelerle konuya başlamak düşüncesindeyim. Ülkemizin ve içinde bulunduğu coğrafyanın zor günlerden geçtiğini belirtmek isterim. Temennimiz şudur ki 2017’de barış ve huzurun hâkim olmasını diliyoruz. Ülkesi ve bölgesi için canını feda eden şehitlerimizin çocuklarına daha yaşabilir bir dünya kalmasını temenni ediyoruz. Ekonomide de yapılacak reformlarla birlikte inşallah daha güzel günlere 2017’de ulaşacağımızı düşünüyoruz. İş dünyası olarak yarınlardan umutluyuz. Geride bıraktığımız yılda terörün canlarımıza kıydığı kötü günler yaşadık. Ancak dik duruşumuzu, mücadele azmimizi birliğimizi beraberliğimizi ve gelecek ile ilgili hedeflerimizi hiç değiştirmedik. Eminiz ki devletimiz hepsinin üstesinden gelecek güce sahiptir. Geleceğimiz için olan hayallerimiz ve ümitlerimiz her türlü karanlığı yok edecek kadar güçlüdür.” dedi.

TERÖRÜN PANZEHİRİNİN BİRLİK VE BERABERLİK OLDUĞUNU HİÇBİR FERDİN UNUTMAMASI GEREKİYOR

Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Helvacıoğlu “Yılbaşı akşamı gerçekleştirilen terör saldırısını da şiddetle kınıyoruz. İstanbul’da meydana gelen kanlı saldırının kaynağı ne olursa olduğu terör insanlığın düşmanı olduğu ortak görüşümüzdür. Terör bir kez daha insanlık düşmanı olduğunu duyurdu. Ülkemizin birlik beraberliğine sıkılan bu kurşunlar tarihin en kara sayfalarında insanlık suçu olarak okunacaktır. Terörün panzehirinin birlik ve beraberlik olduğunu hiçbir ferdin unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu vahşet dolu insanlık suçunu iş dünyası olarak lanetliyoruz. 2016 yılı tüm dünya için tarihi bir dönüm noktalarının yaşandığı zorlukların ve değişimlerin yılı oldu. 2016 yılı Amerika’da ki seçimler, mülteci krizi, Suriye ve Ortadoğu’da ki çatışmalar terör olayları ve bölgemizde yaşanan diğer gelişmelerle dünyada önemli değişimlerin yaşandığı bir yıl oldu. 2016’da düşük ticaret hacmi ile düşük büyüme oranının göze çarptığı bir tablo sergiledik. Bu bölgemiz içinde geçerliydi. Ekonomik olarak yorgun bir yıl geçirdik. 2017 yılında iş dünyası olarak ta umutlu olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. İş dünyasının sözlerimin de başında olduğu gibi tek eksiğinin moral olduğunu yüksek sesle söylemekten çekinmiyorum.” şeklinde konuştu.

O ZAMAN YAPILACAK İŞ İNADINA ÇALIŞMAK, İNADINA ÜRETMEK OLMALIDIR

“İşler durgun da geçse kimse kabuğuna çekilmesin.” diyen, Helvacıoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bölgemizin sezon gereği ticari anlamda durağan aylarını geçiriyoruz. Nisan – Ekim ayları arası tarım, ticaret ve turizmde hareketlilik yaşandığı döneme hazırlıkların yapıldığı aylardayız. Bölgemiz coğrafyası şanslı bir noktada, kavşak noktası olduğumuzu düşündüğümüzde 360 derece hizmet veren bir bölgedeyiz. 2023 ve sonrasına hazırlamak için Keşan, İpsala ve Enez olarak enerjimizi birleştirmeye ihtiyacımız var.

Ortak akıl” bölgenin gelişmesinde anahtar olmalıdır. 2017 yılında bütün dinamiklerimiz daha da çok bir araya gelerek istişare eden olmalıyız. İşler durgun geçecek düşüncesiyle kabuğumuza çekilmeyip, bilakis bu durumu bölgemiz ve işlerimiz için fırsata çevirmeliyiz. Trakya’nın en girişimci bölgesiyiz. Akıl var, enerji var, girişimcilik ise ruhumuzda var… O zaman yapılacak iş inadına çalışmak, inadına üretmek olmalıdır. Ülkemizde de bölgemizde de tek eksiğimiz moral ve huzur.

2017 yılında bölge gelişimi için en önemli adımın Gıda İhtisas OSB’nin temelini atmak olmalı. Bizleri geleceğe hazırlayacak, üreten ve istihdam sağlayacak olan bu önemli projenin Keşan Gıda İhtisas OSB olduğunu herkes bilmelidir.

Doğalgaz çalışmalarının yoluna girdiğini ve Hamzadere Barajı’nın bitmek üzere olduğunu düşünürsek, bu gelişmeleri OSB ile taçlandırdığımızda Keşan ve çevresinin Trakya’nın en iyilerinden olacağından kimsenin şüphesi olmasın.”