Keşan yerel gündemi AKP’nin uzun süredir konuşulan aday adayına kilitlenmiş durumda. Bu süreçte en çok konuşulan konu Mustafa Helvacıoğlu’nun aday adaylığını ne zaman açıklayacağı?

Bu konuda üretilen çok değerlendirmeler var. Ancak Helvacıoğlu’nun aday adayı olma konusunda baskı altında olduğunu söyleyebilirim.

Parçalar bütünleştirildiğinde Bakan Müezzinoğlu, AKP Yönetimi, Helvacıoğlu’nun iş ve aile çevreleri. Sanırım bu kesimlerin baskısı sürüyor. Anladığım kadarı ile Helvacıoğlu’na iş ve ailenin karşı tavrı var.

Bu koşullarda şu benzetmeyi yapabilirim: Helvacıoğlu yarışa hazır. Padokta turlarını atıyor. Ekürilerden biri koşunun pas geçilmesini istiyor. Ekirünün siyaset boyutu koşuya katılınsın diye baskıya devam ediyor.

Aday olup olmama ile gelgitler yaşıyor olabilir mi? KTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı önemli bir görev. Bu mevziyi terketmek ister mi? Kendisini Keşan ve çevresinin gelişmesine angaje etmiş. Bu konuda yoğun bir gayret içinde.

Son günlerde Yusuf Yörük’ün MHP’nin Keşan Belediye Başkanı adayı olarak yazılması ilginç. Helvacıoğlu’nun aday olduğu yerde Yörük aday olmaz. Yörük’ün aday olduğu yerde Helvacıoğlu Yörük’e rakip olmaz.

Yörük’le ilgili iki kez haber çıktı. Olumlu veya olumsuz açıklama yok. Açıklamanın olmamasına, Helvacıoğlu’nun aday olup olmamaya aynı yakınlıkta durması etken olabilir.

Bu nedenle bu hafta sonu Helvacıoğlu Ankara merkezli ısrarlara bir yanıt verebilir mi?

Bu yanıt, evet aday adayıyım veya aday adayı değilim noktasında bıçak sırtında görünüyor.

Uzun zamandan beri Helvacıoğlu AKP ile konuşuluyor. Olumsuzluğa karşı AKP’nin (B) planı var. AKP İlçe Başkanı ile yakın geçmişte yaptığım görüşmede bu izlenimi aldım.

Helvacıoğlu Keşan’a hizmet anlamında KTSO ile mi, olası Belediye Başkanlığı ile mi daha verimli hizmet ederim noktasında karar vermeli. Bu kararı verdiği, iş ve aile çevresini kırmadan ikna ettiği anda aday adaylığını açıklar diye düşünüyorum.