HABER MERKEZİ

Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası)’nun da verdiği büyük katkılar ile İpsala ve Keşan Meslek Yüksekokullarında uygulanmaya başlayacak olan 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeliyle öğrenciler iş deneyimi kazanarak daha tecrübeli mezun olacaklar.

Türkiye’de ilk olarak Sakarya, Bilecik ve Edirne’de model uygulama olarak başlayacak olan 3+1 Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, istihdam ve nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla, iş dünyası ve üniversitelerin buluştuğu mesleki eğitim uygulama modeli olan 3+1 sistemi ile ilgili Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve iş camiasının da katılımlarıyla gerçekleştirilen kapsamlı bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ve yapılan bu toplantıların ardından bölgemizde de 3+1 Eğitim Modelinin uygulamaya başlayacağını belirtti.

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAK

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’na konu ile ilgili teşekkür ziyareti gerçekleştiren ve burada Okul Müdürü ve Danışma Kurulu Başkanı Yard. Doç. Dr. Hayati Arda ile Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu ile bir araya gelen Mustafa Helvacıoğlu, 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile ilgili Keşan TSO tarafından yapılan işbirliği ve çabaların sonuç verdiğini dile getirerek şunları kaydetti; “İşbirliği ve çabalarımızın sonuç vermesi ile İpsala ve Keşan Meslek Yüksekokullarımızın 3+1 modeline başlayacak olması bizleri ve iş camiamızı son derece memnun etmiştir. Öğrencilerimiz artık daha tecrübeli mezun olacaklar. İpsala ve Keşan Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler görürken, 1 dönemini de kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışarak geçirecek olmaları öğrencilerimizin okul dönemlerinde iş hayatıyla tanışma fırsatı bulmalarını ve hayata bir adım önde başlamalarını sağlayacak.”

OKURKEN İŞ HAYATI BAŞLIYOR

Modelin öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili olduğunu ve aynı zamanda üniversiteleri iş dünyasına daha fazla yakınlaştırdığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Bir dönem iş yerinde eğitim modelinde öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili bir işletmeye üniversite tarafından yerleştiriliyor. İş dünyasını eğitim dünyasıyla birleştiren projeyle, İpsala ve Keşan MYO öğrencileri mezun olmadan iş sahibi olabilecek veya iş deneyimi kazanabilecekler.Kısacası okurken iş hayatı başlıyor diye biliriz. Keşan TSO olarak bu güne kadar hem teorik hem de pratiği destekleyen bir modeli arzuladık. Ne yazık ki tecrübeli ve nitelikli iş gücü yetişmiyor, Meslek Yüksekokulları zayıflıyor, bu sistem ile Meslek Yüksekokullarını cazip hale getirmeliyiz, aksi takdirde tecrübeli eleman yetiştiremeyiz” şeklinde konuştu.

BU MODELİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ

3+1 Eğitim Modelinin yükseköğretimdeki beceri kazanımında önemli bir rol oynadığını ve öğrencilerin mesleki gelecekleri açısından yol gösterici olduğunu belirten Helvacıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Desteklediğimiz bu model ile diyen iş yerleri, tecrübeli elemanını kendileri yetiştirecekler. Bu proje ile öğrencilerimiz okudukları bölüm ile ilgili bilgi ve becerilerini arttıracak. Uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bizler açısından büyük bir önem ifade ediyor. İş dünyası ve üniversiteler beraber çalışınca her şey daha güzel olacak. Bizler de bu çalışmaya tüm kurumlar olarak birleşerek destek oluyoruz. Bu sistemin öncülüğünü yapacağız. Sonuçta yine bölgemiz kazanacak.”

İŞ CAMİASIYLA YAKINDAN İLGİLENEN BİR REKTÖR İLE ÇALIŞMANIN MEMNUNİYETİNİ YAŞIYORUZ

Mustafa Helvacıoğlu konuşmasının sonunda, Keşan ve İpsala Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin istihdama yönelik yetişmeleri için gerekli olan uygulama becerisini kazanmalarını sağlamak amacı ile uygulamaya konulacak olan modelde emeği geçen, en başta Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek, iş camiasıyla bu kadar yakından ilgilenen bir Rektör ile çalışmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Danışma Kurulu BaşkanıYrd. Doç. Dr. Hayati Arda’nın ve Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu’nun da üniversite - ticaret işbirliği kapsamındaki projelere müthiş katkı ve çabaları olduğunu belirten Helvacıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür ederek 3+1 Uygulamalı Eğitim Modelinin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ