Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün, istifalar ardından Vedat Koyuncu başkanlığında yeniden oluşturulan CHP Keşan Yeni İlçe Yönetimi’ni ziyaret etti.

11.00 sıralarında gerçekleştirilen ziyarete, beraberinde eşi Şengül Özcan, Belediye Meclis üyeleri Erdoğan Gümülcineli, Ercan Ersoylu ve İlhan Boz ile birlikte gelen Özcan, burada İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Belediye Meclisi Üyesi Serdar Dinçer, toplantıya hem meclis üyesi hem de CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak katıldı.

KOYUNCU: SEÇİM SÜRECİNİ BİRLİK BERABERLİK İÇERSİNDE GÖTÜRECEĞİZ

Koyuncu, ziyaretinden dolayı Başkan Özcan’a teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Sayın başkanımız 15 Temmuz’da ilçe başkanımız ve başkan yardımcımızın istifalarının ardından oluşan yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyor. Bu ince düşüncesi için de kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Partinin bütün katmanları; aday adayı arkadaşlarımız, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz bu süreçte birlik içersinde hiçbir sıkıntı yaşamadan seçim sürecini götürüp Keşan’da Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağı’nın dalgalanmasını sağlayacağız. Bu mücadeleyi başlatmış durumdayız.”

ÖZCAN: SİZLERİ KUTLUYORUM

Koyuncu’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, “Öncelikle göreve yeni gelen başkan ve yöneticilere diyorum” şeklinde konuştu. Özcan, şunları söyledi: “Partide partililik olmak beklenmedik anda bazen beklenmedik anda da bir takım görevlere hazır olmayı gerektirir. Şuanda CHP Keşan Örgütü’nün yönetiminin başkanı sizsiniz, sizleri kutluyorum. Yönetimdeki diğer arkadaşlara da hayırlı olsun. Hepimize ve CHP camiasına bu görev değişikliği hayırlı olsun.

ÖNÜMÜZE 3 SANDIK GELEBİLİR

Herhangi bir değişiklik olmazsa iki önemli seçim olacak. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Ama yılbaşına kadar da birtakım şeylerin değişme olasılıkları çok fazla. Belki 3. bir sandık da gelebilir. O yüzden böyle büyük bir görevi üstlenen yönetime, partideki deneyimi olan ve olmayan bütün üyelerin, partide geçmişi olan, hatırı olan herkesin bu konuda görev üstlenerek yardımcı olması gerekiyor. Sadece burada seçilmişlere yükü bırakıp dışarıdan seyretmekle başarılı olunacağını zannetmiyorum.

SEÇİMLERE BÜYÜK BİR ENERJİ İLE HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR

Daha önce 4 tane büyük seçim geçirdim. Bütün katmanlar el atmasaydı bu başarıyı yakalayamazdık. Bundan sonra bu işin şakası yok artık. Bütün partililerin bütünlük içersinde bu büyük seçimlere büyük bir enerji ile hazır olması gerekiyor. Bu konuda size ben şahsen partinin seçilmiş belediye başkanı olarak şu andaki meclis üyelerimizle birlikte ve aile olarak eşimle sizleri yalnız bırakmayacağım. Meclis üyesi arkadaşlarımın da aynı kanaatte olduklarını zannediyorum.

SİZLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM

CHP’de görev almak kolay değildir. Siz bu zor görevi üstlendiniz. Biz de sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Partiyi bütünlük içersinde bu büyük seçimlere götürmek hepimizin hedefi.” 

KOYUNCU, ÖZCAN’A ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU DOSYASINI VERDİ

Konuşmaların ardından CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Mehmet Özcan’a belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru dosyasını verdi.   Başkan Özcan, başvuru formunu 31 Temmuz’a kadar partiye teslim edeceğini ve aday adaylığını da bir basın toplantısı ile açıklayacağını söyledi.

SORULARI YANITLADILAR

Başkan Özcan’ın CHP Keşan İlçe Teşkilatı’na yaptığı ziyaret daha sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorduğu soruların Koyuncu ve Özcan tarafından yanıtlanması ile devam etti.

KOYUNCU: BUGÜNLERİ ÇOK ÖNCEDEN DÜŞÜNDÜK

Gerçekleşen istifalar nedeniyle yeniden oluşturulan CHP Keşan İlçe Teşkilatı’nın yedek listeden gelenlerle seçim sürecini iyi yönetip yönetemeyeceği sorusunu yanıtlayan Koyuncu, bu konuda hiçbir tereddütleri olmadığını kaydederek, “Böyle bir şey hissetseydik ben de bu göreve talip olmazdım. Biz, daha önce seçilen yönetim olarak bu günleri düşünerek tüm yönetim kurulu toplantılarımızı yedek üyelerin de katılımıyla yapmıştık. Bu nedenle istifaların ardından göreve gelen tüm yönetim kurulu üyelerimiz her konuda bilgili ve yeterlidir” dedi.

ÖZCAN: BANA GÖRE İSTİFA EDİP ADAY OLMALARI DOĞRU OLMAMIŞTIR

Aday adaylığı için CHP Keşan İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen istifalar ile ilgili görüşleri sorulan Başkan Özcan da bu durumu doğru bulmadığını belirterek,”Etik olan seçilen ilçe teşkilatının en azından bir seçim geçirmesi, yani bir düğün yapıp ondan sonra adaylığı gündeme getirmesidir. Bana göre ilçe yönetimlerindeki istifalar doğru olmamıştır.”  şeklinde konuştu.