Hergül, Ramazan Ayı sonunda oruç tutanlara bayram ikram edildiğini ifade ederek, “Peygamber efendimiz Medine’ye ilk geldiğinde buradaki insanların kendilerine olarak has bayram kutladığını görüyor. Peygamber efendimiz buradakilere ‘Allah size daha hayırlı iki bayram verdi’ diyor. Biri Ramazan biri Kurban Bayramıdır. Bu ikisi Müslümanların bayramıdır. O zamandan beri Müslümanlar bu bayramları kutluyor. Bayram günleri insanların sevinç ve mutluluk günüdür. Bayramları tatile gitme günü değil de akrabaları ziyaret etme günleri olarak görmeliyiz. Bayramlarda büyüklerimizi, akrabalarımızı ziyaret etmeliyiz. Gidemiyorsak bile telefon ile arayıp hal hatır sormalıyız. Bayramlar çocukların akrabalarını tanıması, kaynaşması bakımından önemli günlerdir.” dedi.

BU GECELERDE KÜSKÜNLÜKLER GİDERİLMELİDİR

Kadir Gecesi ile ilgili konuşan Hergül, “Kuran-ı Kerim’de Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır’ buyruluyor. Bu gece yapılan ibadetin 30 ayda yapılan ibadetten daha hayırlı olduğu belirtiliyor. Böyle kıymetli bir gece kadir ve kıymetimizi bilelim. Kadir Gecesi, insan olarak kendi hatalarımızı düzeltmemiz, insan ilişkilerimizi düzeltmemiz, kulluk noktasında eksikliklerimizi düzeltmemiz için bir fırsat gecesidir. Bu geceyi ibadet yaparak, akrabalarımızı arayarak değerlendirmemiz gerekir. Peygamber efendimiz eşi kendisine bu gece hangi duayı yapayım dediğinde ona şöyle cevap vermişti; ‘Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle’ Bizim de bu gece bu duayı yapıp Allah’a yalvarıp yakarmalıyız. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu gecelerde küskünlükler giderilmelidir. Rabbim bu geceleri ibadet ile geçirmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında 28 Haziran 2016 akşamı İstanbul Havaalanı’nda yaşanan ve son belirlemelere göre 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkında da konuşan Hergül, son olarak şunları söyledi: “Rabbim birlik ve beraberliğimize göz dikenlere fırsat vermesin. Yaşanan hain saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bu tip olaylar birliğimizi daha da güçlendirecektir. Allah bu tarz olayları en büyük günahlardan sayıyor.”