Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirilen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda tartışılan konular ve alınan kararlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

OKUL AYDINLATMASININ İMZALADIĞIMIZ PROTOKOL İLE ALAKASI YOK

İlk olarak “Okullar Hayat Olsun Projesi”yle ilgili konuşmalara değinen Özcan, proje ile ilgili olarak kurumlar arasında imzalanan protokolün tüm okulların tamiratını veya bakımını belediyenin yapacağı anlamını taşımadığını belirtti ve “Proje kapsamında geçmiş dönem İnönü Ortaokulu bahçesinin pazaryeri olarak kullanılmasını için istedik. Vermeyen biz miydik? O okul için protokol yok muydu? Bir okul kendi aydınlatmasını yapamayacaksa kusura bakmasınlar. Aydınlatmanın proje ile ilgisi yok. Bu projede okul bahçelerini kullandıracaktık.” dedi.

İÇKİLİ YER İÇİN YENİ RUHSAT VERMİYORUZ

Gazetecilerin, “Toplantıda, şehir merkezindeki umuma açık işyerlerine yerleşim yerleri dışına ruhsat verilmesinin Belediye Başkanlığı’na tavsiye edilmesi konusu konuşuldu. Şehir merkezinde 80’e yakın içkili işyeri bulunduğunu belirtilerek, bu sayının 60 bin nüfus için çok fazla olduğu söylendi. Uğur Mumcu Caddesi’nden (Eski Gelibolu Caddesi) konuyla ilgili olarak şikayetler varmış. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu cevaplandıran Özcan, şunları söyledi: “Gelibolu Caddesi’ne bundan sonra içkili ruhsat verilmeyeceğine dair meclis kararımız var. Sadece şu andaki mevcut işletmeler devam ediyor. İçkili iş yerlerine şehir dışından yer gösterdik, ortalığı ayağa kaldırdılar. Vatandaş ruhsat almak için geliyor, Emniyet Müdürlüğü diye cevap veriyor. Toplum bir bütündür. Herkes üstüne düşen görevi yapacak. Biz bu konu ile ilgili kararları çok daha önce aldık. Yasalarımızda içkili eğlence yerleri de vardır ve nerelere açılacağı yasalar ile bellidir. Birine göre azdır çoktur demek doğru bir ifade tarzı olamaz.”

METRUK BİNALAR İLE İLGİLİ GEREKEN YAPILIYOR

Açıklamasına metruk evlerin yıkılması konusuna değinerek devam eden Mehmet Özcan, bu işin belediyenin görevleri arasında yer aldığının altını çizerek, “Terk edilmiş binaların genellikle sahiplerine ulaşamayız. Ulaşamadığımız zaman gereğini yapıyoruz. Nerede duyum aldıysak bu binaları yıktık. Dünya kadar yıkım gerçekleştirdik. Herkesin bir yetki alanı var. Bu alan içerisinde her zaman işbirliğine hazırız. Elimizden gelen yardımda bulunuyoruz.” dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDE TRAFİK KONTROLLERİ YETERİNCE YAPILMIYOR

Keşan şehir merkezinde trafik kontrolü konusunda ciddi bir yetersizlik olduğunu da kaydeden Özcan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Park yasağı olan her yerde araç parkları mevcut ve park yasakları İlçe Trafik Komisyonu’ndan geçmiş kararlar. Ayrıca biz düğün konvoylarını zaten yasakladık. Daha geçtiğimiz dönem yasakladık. Bir düğün konvoyuna diyecek olan merci kim? Belki cemiyet diye insanların üstüne gidilmedi, sosyal hayatta yavaş yavaş bu karar uygulanılır diye düşünüldü. Ama 2008’de biz yasaklama kararı aldık. Artık günümüzde konvoy düzenlemenin mantığı yok. Alınmış kararlar var ve bu kararlardan emniyetin de haberi var.”