Saat 09.00 sıralarında Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını Derviş Günday Eğitim Salonunda başlayan kurs, Keşan Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Cemile Coşkun Soran tarafından verildi.

ÇAKMAK: “BU BELGEYİ ALMADAN BU MESLEKLERİ YAPAMAZLAR”

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, kursun başlamasından önce yaptığı kısa konuşmada hijyen eğitini belgesini alma zorunluluğunun 2013 yılında geldiğini belirterek,  “Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının yasalaştırdığı bir belgedir. Bu belgeyi gıda üretimi tüketimi yapan yani Bakkaldan, manavdan, lokantacıdan, çorbacıya kadar konaklama tesisleri, oteller bunların yanında berberler ve kuaförler alacak. Bu belgeyi almadan bu meslekleri yapamazlar. Ruhsatlarını alamazlar. Bu işletmelerde çalışanlarda yaşları kaç olursa olsun bu belgeyi almak zorundalar. Bu belge 8 saat eğitimden sonra girilecek imtihan sonucu 50 puan üzerinde alanlara verilecek. Belgeyi 18 yaşından yukarı olan herkes alabilir. Bir defaya mahsus alınıyor. Erkek veya Kadın seçilmiyor. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Kurs içeriğiyle ilgili kısaca bilgi veren Cemile Coşkun Soran, şunları söyledi: “Mikrop türleri ve hastalıkların bulaşma yolları ile çalışılan sektöre göre en çok hangi yollarla hastalık bulaşır bunları işleyeceğiz. Ayrıca en sık görülen hastalıklardan örnekler vereceğim. Bu hastalıklardan korunmanın yolları, el, personel, gıda hijyeni konusunda da bilgilendirme yapacağım.”