HABER MERKEZİ

Esetçe Belediye Başkanı İbrahim Örs’ün daveti üzerine bölgeye gelen Hindistan İstanbul Başkonsolosu Azar A. H. Khan, İstanbul  Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği (TAYGİAD) Başkanı Yusuf Yetişgin ve Zel Yapı yönetim kurulu üyesi Deniz Karaağaç’a Keşan Kaymakamı Nuri Özder de eşlik etti. Ziyarete ayrıca; Keşan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Esetçe Belediye Başkanı  İbrahim Örs, HLL Grup ile Tarçın Yemekçilik yönetim kurulu üyeleri Tacettin Aktaş ve Tuncay Karaağaç katıldılar.

İŞÇİLERLE BİRLİKTE YEMEĞE KATILDILAR

Keşan Efes Ticaret Merkezi’nde bulunan “Tarçın Yemekçilik” fabrikasını gezen misafirler, fabrikanın bölgeye kattığı Avrupa standartlarıyla dizayn edilmiş olmasını takdir ettiler. Ardından TANAP projesinde çalışan Hindistanlı Punj Lloyd firmasının işçilerini de kamp yemekhanesinde  ziyaret eden Hindistan Başkonsolosu Azar A. H. Khan, projenin önemine değinerek, Türk-Hindistan işbirliğinin avantajları ve artılarından bahsetti.  Başkonsolos ve beraberinde ki ziyaretçiler, işçilerle beraber  kamp yemekhanesinde yemeğe katıldı.

“TARÇIN YEMEKÇİLİK, TRAKYA BÖLGESİ’NE A KALİTE  TOPLU YEMEK VE CATERİNG  HİZMETLERİ VERİYOR”

TANAP projesinde çalışan Türk ve Hindistanlı işçilerin yemek ihtiyacının karşılandığı “Tarçın Yemekçilik” ile ilgili olarak ise şu bilgiler verildi: “30 bin kişilik üretim kapasitesiyle bölgenin en büyük ve güvenilir yemek fabrikası olan Tarçın Yemekçilik, Trakya Bölgesi’ne A kalite  toplu yemek ve catering  hizmetleri veriyor. Modern gıda bandına uygun tesislerde, fabrika kalite yönetim kuralları çerçevesinde üretim yapan firma, aynı zamanda bölgede istihdam sağlıyor. Usta ellerin hazırladığı yemeklerle, güler yüzlü hizmetiyle Avrupa standartları ekipmanlarıyla kendi sektöründe güçlü ve güvenilir bir marka oldu. Her zaman müşteri memnuniyeti ilkesiyle hareket eden ‘Tarçın Yemekçilik’ yenilikçi vizyonu, dinamik yapısı, insana ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla Keşan’a yatırım ve  istihdam sağlamaktan gurur duyuyor.”

GÜLTEKİN: “İŞBİRLİĞİNİN HER İKİ ÜLKE İÇİN DE KAZAN KAZAN ANLAMI TAŞIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Ziyarette ilk olarak konuşan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, şunları kaydetti: “Müessesenin partnerlerinden bir grup, İstanbul’dan çok yakın tanıdığımız ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız. Burada yapılan keyifli işe tanıklık etmek istiyoruz. Benim için bu ziyaret ayrıca bir keyif vericidir. Keşan Kaymakamı, meslekte benim dönem arkadaşımdır. Hindistan Başkonsolosumuz ile birlikte İstanbul’da çok yakın çalışıyoruz. Umarım İstanbul’dan bu bölgelere gerek ticari gerekse turizm anlamında olumlu katkılar sağlayabiliriz. Hindistan’da turizm anlamında iyi bir partneriz. Hindistanlı turistlerimizi İstanbul’a alıyoruz. Dolayısıyla hem bu tür şirketlerin faaliyetleri hem de turizm anlamında işbirliğinin her iki ülke için de kazan kazan anlamı taşıyacağını düşünüyoruz. Birlikte yapılan bu ortak çalışmaların umarım Keşan’a da olumlu yansımalarını görürüz. Biz zaten Hindistan ile birçok projede ortaklık yapıyoruz. Turizm açısından İstanbul için Hindistan’ın artarak gelişen iyi bir partner olduğunu söyleyebilirim.”

“GELEN TURİSTLERİN NE KADARINI ALABİLİRSEK O KADAR ÇOĞU DA SAROS KÖRFEZİ’NE GELECEK”

Birçok Hindistan firmasının sadece turizm anlamında değil, önemli projelerde de İstanbul’da yer aldığını belirten Gültekin, “Hindistan Konsolosluğu onların yer almalarıyla ilgili her türlü olumlu katkıyı sağlıyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Biz şuan İstanbul’da yılda 10 milyon turist alıyoruz. Yaklaşık 150 milyon insan İstanbul Hava Limanı’na gelecek ve bunun ne kadarını alabilirsek o kadar çoğu da Saros Körfezi’ne gelecek.” dedi.

KHAN: “SON DERECE MUTLULUK DUYDUK”

Daha sonra söz alan Hindistan Başkonsolosu Azar A. H. Khan, şu ifadeleri kullandı: “Buraya hem Hindistan firması nedeniyle hem de davet üzerine geldik. Hindistan Konsolosluğu olarak bu tür aktiviteleri desteklemeye devam edeceğiz. Burada bu kişilerle birlikte bulunmaktan son derece mutluluk duyduk.”

“DOSTLUKLARIN VE İLİŞKİLERİN SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Khan’ın ardından konuşan Esetçe Belediye Başkanı İbrahim Örs de, “TANAP projesi kapsamında boru hattını 3 firmamız aldı. Buradaki yatırımların, bölge halkını çok mutlu ettiğini düşünüyorum. Ben Esetçe Belediyesi halkı adına da çok mutluyum. Çünkü birçok işsiz gençlerimizi işe başlattık. Esetçe’den yaklaşık 45 kişi çalışıyor. Projede yaklaşık 50 kişi civarında Hintli kardeşlerimiz de var. Biz şirketi geldiğinden beri çok destekledik. İki ülke arasındaki başarılı çalışmaları kutlarım. Dostlukların ve ilişkilerin sürdürebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bölgemize istihdam ve kalkınma sağlayan TANAP projesinin tüm ortak girişim şirketleri Punj Lloyd – Limak ve Kalyon’a ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu noktada bize yardımcı olan herkese de çok teşekkür ederim.”  

HELVACIOĞLU: “BÖLGEMİZ BU PROJEDEN ÇOK MEMNUN VE BU PROJENİN CİDDİ KATKILARI OLUYOR”

Ziyarette daha sonra söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Hindistan Başkonsolosluğu’nu ve İstanbul Vali Yardımcısı’nı misafir etmekten çok memnun kaldıklarını dile getirerek, “TANAP Projesi, bölgemize ekonomik bir değer kazandırdı. Bu ekonomik değer, yüzlerce insanımıza iş, aş vermesine sebep oldu. Bu konuda teşekkür ediyoruz. Ayrıca Hindistan Başkonsolosluğumuzun bölgemizi ziyaret etmesi bizi daha mutlu etti. Ülkesinin çalışan vatandaşlarının buradaki memnuniyetini görmek ve desteklemek için burada. Kurulan şirketin bir ortağı da Hindistan firmamız olduğundan, buradaki katma değerlerine emek verdiklerinden dolayı ve sayın valimizle birlikte ‘kolay gelsin’ desteğini sunmaları bizi de onurlandırdı. 2019-2020 yılına kadar sürecek olan bu proje bölgemize bir ‘cansuyu’ oldu. Bölgemiz bu projeden çok memnun ve bu projenin ciddi katkıları oluyor. Biz her kanatta, her platformda bütün bu iş camiasının zincirine sahip çıkmakla ve yardım etmekle mükellefiz. Başka yatırımlar için de, Hindistan’dan turizm adına veya tarım adına da bölgemizin çok uygun olduğunu Sayın Başkonsolos’uma burada belirtmek istiyorum. Herkesin huzurunda müteşekkir olduğumu söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

YETİŞGİN: “BURAYA GELDİKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Helvacıoğlu’nun ardından konuşan TAYGİAD Başkanı Yusuf Yetişgin ise şöyle konuştu: “Sayın Vali Yardımcımız ile birlikte İstanbul’da birçok ortak projeler yapıyoruz. Sayın Vali Yardımcımız, bütün istihdamın yanında ve her zaman yaptığımız projelerin yanında İstanbul’da çok sevilen ve sayılan biridir. 4 yıllık görev süresince inanılmaz projeler yaptı ve aşılamayacak bürokratik işlemleri kolaylaştırarak, yol almamızı sağladı. Buraya geldiklerinden dolayı Sayın Vali Yardımcımız ile Hindistan Başkonsolos’umuza çok teşekkür ederiz.”

KAYMAZ: “ÜLKEMİZDEKİ TÜM GENÇLERİN HİNTÇE VE ÇİNCE DİLİNİ ÖĞRENMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM”

Daha sonra İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’e ve Hindistan Başkonsolosu Azar A. H. Khan’a “Keşan’ımıza hoş geldiniz” diyen Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, “Hindistan’ın önümüzdeki dönemde gelişen ülkeler arasında hem enerji dalında hem de teknoloji alanında önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Ben, kendi çocuklarım dahil ülkemizdeki tüm gençlerin Hintçe ve Çince dilini öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Biz aynı zamanda Tarçın Yemekçilik’in tedarikçisiyiz. Bunun yanında Hintli misafirlerimizi kırmızı et olarak keçi ve oğlak etini tercih ettikleri için mahrum etmemek adına elimizden gelen bütün gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyuz ve herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” diye konuştu.

DARCAN: “BUNDAN SONRA GELECEK OLAN PROJELER DE BÖLGE HALKI İÇİN DAHA İYİ OLACAK”

Ziyarette son olarak konuşan İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ise şunları aktardı: “TANAP Projesi kapsamında, boru hattının bazı tarım arazilerinden geçtiği için bu vatandaşlarımızın hakkını korumak için de uğraşıyoruz. TANAP Projesi iyi bir proje oldu ve bu sayede bölgemizde yaklaşık 150 kişi çalışıyor. Bundan sonra gelecek olan projeler de bölge halkı için daha iyi olacak ve istihdam daha iyi sağlanacak.”