CHP’de 29 Mart’ta  yapılacak ön seçimde aday adayları, gece gündüz demeden kayıtlı  üyelerini ziyaret ederek destek istemeye devam ediyor. Hepsi bir birinden değerli en son Kıyık’ta “Halkçı Mustafa Bezbaş”ı izledim. Üyelere seslenirken tam Trakyalı ağzı ile konuşuyor.

“Ben kızanlıktan beri CHP’nin içindeyim. Tüm aday adayları arkadaşımdır. Oy verirken bir oy da  Mustafa hocama verin. Ön seçimde kim sıralamaya girerse girsin bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, birlik olacağız. Beni sıralamaya sokar milletvekili yaparsanız. Sizlere şeref Sözü sizleri utandırmayacağım.”

Hoca, öğretmen olduğu için tahtada tebeşir elinde sevgisi bilgisi ile öğrencilerine ders verir gibi anlatıyor. Beyinlerini yormadan kelime kelime hafızalarına yerleştirmeye çalışıyor. “Ben köylü çocuğum  ellerim nasır bağlamış. Alın terinin kıymetini çok iyi bilirim. Benim ilk işim köyde koyun bakmaktır. Anneciğim  köyümde hala koyun bakıyor. Çobanlarımıza ekmek aş veriyoruz. Bizler mütevazı bir aileyiz. Topraktan geldik. Köyümüzde  80 dönüm arazimiz vardı birileri gibi yok etmedik, çalışarak üzerine koyduk.

Bugün Final dershanesinin sahibiyim, Medya Keşan Gazetesi’nin sahibi isem verdiğimiz mücadeledir,  alın terimizdir.   Bana eğer vekilliği layık görürseniz yüzünüzü kara çıkartmayacağım. Edirne için elimden gelenin fazlasını yapacağım.”

Üyelerin dikkatini bir yöne çeken Bezbaş Hoca: “Seçimden seçime gelenlerle bizleri ayırın. Bir dönem önce Yalova’da bir arkadaşımız önseçimde bir oyla kazandı ülke gündemine oturdu.

Sizler de içinizden biri olan Halkçı Mustafa Hoca’nızı 1 oyla, 10 oyla, yüz oyla seçin ülke tanısın. Ülkemize Edirne’mize hizmet edeyim. Sizlerden isteğim sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun bu işi kim iyi yapar. O milletvekilimiz olsun bizleri temsil etsin.”

Edirne olarak kaç yıldır parti meclis üyesi,  MYK üyesi, Genel Başkan Yardımcısı çıkaramadık hep bizim suçumuz mu? Milletvekilinin belli donanımına sahip olması gerekiyor, belli mücadeleler vermesi  gerekiyor. En önemlisi  dik durmasını çok iyi bilmesi  gerekiyor.”

Uzun yıllar parti içinde bulunmuş biri olarak Mustafa Hoca’yı  Kıyık Mahallesi’nde üyelere  yaptığı konuşmayı kutluyorum. Biliyorum ki  tüm CHP üyelerinin söyleyemediği sözlere tercüman olmuş.

Geçmişten bugüne kadar CHP Türkiye genelinde en çok oyu Edirne’den alıyor. İzmir’den sonra ikinci kale, gel gelelim ki  Genel Merkez’de temsil hakkına bir türlü ulaşamıyor. Neden? Bunu hoca iyi özetlemiş  tekrar okuyun üst paragrafı.

Kıyık’taki  CHP üyeleri, Mustafa Hoca’nın bu sözlerinden sonra hem alkışlıyor hem de hocaya sarılıp öpüyor. Kızanım doğru söylüyorsun desteğimiz sana diyerek uğurluyorlar.

Şimdi hep birlikte bakalım Ankara’da bizleri temsil etmek isteyen vekil aday adayların hedeflerine, bu gün köşe yazımda  Mustafa Hoca olduğu için ondan başlayayım.

İyi bir aile reisi, işinde başarılı, siyaset alanında daima dik duruşu sergilemiş. Halk tarafından seviliyor.

Siyasi rotasını belirlemiş, adım adım da yol alıyor. Önce vekillik, MYK Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı. Bu hedef doğrultusunda çalışıyor. Başlığı tekrar okuyun Hoca bana göre doğru yolda, size göre!..