Son dönemde tekrar yükselişe geçen et fiyatlarını düşürebilmek için Et ve Süt Kurumu’nun, besicilere çağrı yaparak karkas etin kilosuna 15.6 lira vereceğini açıklaması üzerine, görüşlerine başvurduğumuz Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Satır Et Komitesi Üyesi İşadamı Yusuf Cemil Çakıcı, böyle bir müdahalenin söz konusu olamayacağını söyledi.

Çakıcı, şöyle dedi: “Şu an bölgemizde yeterli sayıda hayvan var. Tüketici ucuz olduğu için en çok beyaz eti tercih ediyor. Ramazan’da talebin artmasıyla belli bir hareketlilik yaşadık fakat Ramazan bittikten sonra bu hareketlilik de sona erdi. İstanbul’dan gelen talebe göre her türlü hayvanın kesimi yapıyor. Eskiden çok süt veren bir hayvan bile kesilirken şimdi verimli hayvanlar kesilmiyor. Yaşlı, verimsiz, doğurganlığını kaybetmiş hayvanlar kesiliyor. Önümüzde 1 aylık bir yaz süreci kaldı. Bu süreç boyunca da yine bir hareketliliğin yaşanacağını düşünüyorum. Daha sonra bölgemizin uzun kış dönemi başlar. Burası Türkiye. Biz ithal eti önlemiyoruz. Fiyatlara müdahale edemiyoruz. Keşan’da fiyatlar böyle geriden geliyor. Malkara, Tekirdağ, Uzunköprü gibi yerlerde satılan et fiyatlarına biz Keşan esnafı olarak 1 ay önce geçtik. Alımlarda oluşan artıştan dolayı biz de belirli bir fiyat artışında bulunduk. Hükümetin ESK aracılığıyla bizlere bir baskısı olamaz. Çünkü fiyatı piyasa belirler. Hükümet daha önce de ithal hayvan getirdi. İthal et farklı fiyattan, yerli et farklı fiyattan satıldı.”