İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Hüseyin Boyalık, dün Çobançeşme Köyü’ne giderek, köy içi yollarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Saat 15.00 sıralarında köye giden Boyalık, yol çalışmalarının durumuyla ilgili İl Özel İdaresi yetkilileriyle görüştü. Hüseyin Boyalık, daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı Çobançeşme Köyü Temsilcisi Akgün Kaya, köyde yürütülen yol çalışmaları nedeniyle, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Özel İdaresi yetkilileri, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı ve İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık’a ve muhtara teşekkür etti.

Hüseyin Boyalık, yağış nedeniyle çalışmalara ara verildiğini ancak bunun planlanan programı engellemeyeceğini belirterek, “Son yağışlardan sonra yoğun şikayetler üzerine gelip gördük ki köyün içi kötü durumda idi. Buraya asfalt kırığı ya da mıcır çekmiyoruz, taş çekiyoruz. Köyün yolarını, iri malzeme yani taş çekerekten iyileştirmeye başladık bu çalışmamız köyün yolları bitinceye kadar devam edecek Allah izin verirse. Tamamını yapabilir miyiz bilmiyoruz ama özellikle ana yolları kesinlikle yapacağız. Bu çalışmada Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk’ün büyük katkısı var çünkü bizlere bu imkanı o sundu. Muhammet Bey’in köy yollarına olan ilgisi çok büyük. Kendisi de ‘Önce yol ve su’ diyor. Bizler için de önemli olan yol ve surudur. Bu yıl Özel İdare bütçesinin % 80’i yol ve suya ayrıldı. Köy içerisinde bakımsız yol bırakmayacağız. Bu işler yaz sezonuna kadar uzayacak belki ama yollar daha iyi hale gelecek.” dedi.

BOZULAN GÖLET YOLU ONARILACAK

Çobançeşme Köyü’nü, Keşan-Uzunköprü yoluna bağlayan gölet yolunun da tatbikat nedeniyle yolu kullanan askeri araçlar tarafından bozulduğunu ifade eden Boyalık, bu yolun da programa alındığını ve stabilize malzeme atılacağını dile getirdi.

BARAJ YOLUNA STABİLİZE MALZEME ATILACAK

Baraj yoluyla ilgili de konuşan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “O yolu stabilize malzeme atılarak iyi hale getireceğiz. Bir daha ki programlara yolun asfaltlanmasını aldırabilirsek, o zaman size söz veririz ve zaten yaparız.”