AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle bazı yolların trafiğe kapatılacak olması, ilçedeki su sorunu ve hava kirliliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Boyalık, öncelikle Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında DEAŞ’ın düzenlediği intihar saldırısında şehit olan askerlerden Kırklarelili 23 yaşındaki Komando Astsubay Göktan Özüpek ve diğer askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Seydiköy eski muhtarımız İbrahim Gürsel ağabeyimizin damadı daha henüz 1 buçuk aylık evli olan şehit Göktan Özüpek kardeşimiz için üzüntülüyüz. Allah ailesine sabır versin. Allah bütün yakınlarına sabır versin, mekanı Cennet olsun. Şehitler ülkemizin geçtiği bu zor günlerde bizi üzüyor ama yapacak tek şeyimiz var dua etmek. Allah bizim ülkemize zeval vermesin. Şehidimize rahmet, üzüntülü ailesine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

YOLLARIN TRAFİĞE KAPATILMASI

1 Ocak 2017 tarihi itibariyle bazı yolların kapatılacak olması konusunda değerlendirmede bulunan Boyalık, şunları söyledi: “Yolların trafiğe kapatılması belediyenin aldığı en mantıklı kararlardan bir tanesi. Hep eleştirmeyeceğiz biraz da doğru yapılanları da söyleyeceğiz. Ama sadece trafiğe kapatmak yetmiyor trafiğe kapattım oldu bitti ile bu işler olmuyor. Bu trafiğe kapatılan yolların bir alışveriş niteliğinde olması gerekiyor. Bizim trafiğe kapatılan yollarımızın genelde sokak ortalarına sandalyelerin masaların çıkarıldığı kahvehanelerin olduğu caddeler haline getirilmesini istemiyoruz.  Evet, Arabacılar Caddesi’nde olduğu gibi gidin oraya bir bakın benim eski işyerimin olduğu yerdir orası iş yerimi terk etmemin sebebi o caddenin trafiğe kapatılmasıdır. O cadde trafiğe kapatıldı akabinde yolun ortasına masalar kuruldu, yolun ortasına sandalyeler çıktı. Nasıl ki BENDİS alışveriş merkezinde bir araç girmiyorsa mağazaların arasına, burada da aynı şekilde bir kural, bir tertip, bir düzen oluşturulmalı. O zaman ben belediyeyi alkışlarım.”

BİRKAÇ CADDEYİ TRAFİĞE KAPATMAKLA SORUN ÇÖZÜLMEZ

Hüseyin Boyalık, çarşı olacak yerin trafiğe kapalı olmasının çok mantıklı olduğunu ancak bunu yaparken kontrolü elden bırakmamak gerektiğini dile getirerek, “Yandaşlarını belediyenin kayırmaması gerekiyor.  Daha önce örneği var işte kötü bir örnek gösterdim ben size çok kötü bir örnek gösterdim hem de bizim iş yerimizi terk etmemize sebeptir o caddenin trafiğe kapatılması. Ben şahsım adına söylüyorum bunu ama bunlar hep başa gelecek şeylerdir geçmişten de ders almak icap eder.  Sadece birkaç caddeyi trafiğe kapatmakla sorun çözülmeyecek. Keşan’ın bir kaldırım sorunu var Keşan da 1- 1 buçuk metrelik bir kaldırım bir tarafında çöp bidonu bir tarafında bir tane ağaç şimdi ağaçlar fidan tabi ağaçları ağaçlar da kolay oluyor dikiyorsun sadece işte her sene yeniliyorsun, kırılan oluyor yenisini dikiyorsun. Onları da büyütemiyoruz düzgün bir şekilde ama en azından motorlu testere ile tımar ediyoruz büyüyenleri düzgün bir şekilde bir ağacımız da yok ağaçtan da saymıyoruz tabi bu ağaçları.” diye konuştu.

KALDIRIMLAR GENİŞLEMELİ

Bazı düzenlemelere de gidilmesi gerektiğini kaydeden Boyalık, şunları söyledi: “Kaldırımların mutlaka genişlemesi lazım. Bu kaldırımları yol kenarına parkların azalması lazım. Yeraltında otoparkların oluşturulması lazım. En önemlisi yeraltında otoparklar. Bakın yerin üzerine büyük katlı binalar dikmek değil önemli olan yerin altına bu otoparkları indirip yerin üzerine insanların hava alabileceği dinlenebileceği park ve bahçe yapmak. İnsanların oturabileceği dinlenebileceği yerler olması bir meydan oluşması bunun üzerinde önemli olan bu parkları yer altına indirebilmektir. Tabi bunu belediye ne kadar yapar? Ben yapabileceğini pek sanmıyorum. Yeni pazaryeri binası burada pazaryeri binasını yer altına indiremeyen bir kaldırım seviyesine indiremeyen belediyenin otoparkı yeraltına geçirebileceğini düşünmüyorum. Ben böyle bir şeyi yapabileceğine inanmıyorum.”

HAVA KİRLİLİĞİ

Hüseyin Boyalık, hava kirliliği sorununa da değinerek, “Geçen gün sosyal medyada da paylaşmıştım en çok hava kirliliğinin olduğu yer Çin. Aşırı derecede bir sanayi var insanın değeri yok 1.5 milyar insan yaşıyor. Ne olursa olsun Türkiye öyle bir yer değil insanımız bizim kıymetlidir, değerlidir. AK Parti’nin misyonunda da hizmet vardır insana hizmet, insana değer, insana kıymet onun için de AK parti hükümeti 14 yıldır iktidardadır. Evet biz insana değer veriyoruz insanlar bizim için kıymetli Keşan halkı bizim için kıymetli onun içinde bu hava kirliliğinin bu kadar üzerine gidiyoruz. Belediyeden kontrolleri sıklaştırmasını istiyoruz. Talep ediyoruz ve sürekli bu konuda eleştiri yapıyoruz. Evet bu eleştirilerimiz yıkıcı değil yapıcı yani bizim hava kirliliğini eleştirmemizi kesinlikle yıkıcı olarak görmeyin. Bunların hepsi yapılması gereken eleştiriler. Bu yüzden de biraz daha insanlarımızın da bu işe önem vermesini talep ediyoruz. Evet, bence yeteri kadar önem verilmiyor. Şuan da hava kirliliğinin azalması için herkesin gönüllü olarak çalışması gerekiyor. İnsanların ısınması lazım. Gidip ‘kaloriferini yakmayacaksın, az yakacaksın’ demekle hava kirliliği engellenmez. Çok fazla yakılmasına tabii ki karşıyım ama insanlara ‘evinizde yakmayın kaloriferinizi’ demek çözüm olmaz. Ne yaparsınız kazanını denetlersiniz, bacasını denetlersiniz, belediye olarak üzerine düşen kömürünü denetlersiniz. Öte yandan bir yakıcı 6-7 tane kazana bakıyorsa bu iş olmaz.” dedi.

6 SU KUYUSUNUN AÇILMASI GÜNDEMDE

Son olarak Keşan’ın 15 günlük suyu kalmasıyla ilgili de konuşan Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı:“Kurak bir yaz sezonundan geçtik. Yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst bir yağış almıyoruz. Burada belediyenin de yapacak bir şeyi yok. Bu konuda belediye bir önlem aldı. AK Parti grubu olarak biz de destekledik. Kumdere’de 6 tane daha su kuyusu açılması gündeme geldi. Biz de kayıtsız şartsız destek verdik. Hatta İller Bankası’ndan kredi talebi oldu belediyenin. Bu konuda da biz de ‘evet’ dedik. Çünkü su olunca her şey değişiyor. Böyle şeylerde her zaman Keşan Belediyesi’nin yanındayız. Yaptığı olumlu işlerde belediyenin her zaman yanındayız. Bizler insana değer veren politika izliyoruz. AK Parti’nin insan odaklı mekanizması var. İnşallah daha kötüsü olmaz ve önümüzdeki günlerde bol yağmur yağar. Allah kimseye susuzluk göstermesin. Ama bunun önlemi çok daha önceden alınabilirdi. Belediyenin işi bu safhalara getirmemesi gerekiyordu. 10 milyon metreküp suyun içme suyu olarak ayrılması icap ederdi. Bu konuda 2 sene önce elini taşın altına koymalıydı belediye.”