İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, dün düzenledikleri basın toplantısında, Keşan’a yapılması planlanan yaratıcı zihinler atölyesi ile ilgili meclisin Şubat ayı toplantılarında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Saat 12.00 sıralarında başlayan toplantıda Boyalık ve Vural, toplantının şubat ayı İl Genel Meclis toplantılarında yaşananlara cevap niteliğinde olduğunu belirtti. Tartışmalarla ilgili söylenenlere Keşan adına cevap verdiklerini belirten Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, “En önemli gündem maddesi, Keşan'a 1 adet Yaratıcı Zihinler Atölyesi adı altında üstün zekalı öğrencilerin bilimsel araştırmalar yapabileceği, Keşan'da ileriki zamanlarda bilim adamı çıkarabilecek bir atölyenin yapımıyla ilgili çeşitli tartışmalar yaşadık. Bu tartışmaların başında Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, söz konusu komisyonda çeşitli kararlar alındı. ‘Atölye Keşan'a mutlaka yapılmalıdır’ şeklinde karar aldık. Akabinde CHP grubunda farklı düşünceler ve çatlak sesler ortaya çıkmaya başladı. Ve ödenek aktaramamamızdan dolayı bu proje tekrar ödenek çıkıncaya kadar ertelendi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı ve İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız Adnan Vural’ın Yaratıcı Zihinler Atölyesinin Keşan’a kazandırılması yönünde beyanatları var. İl genel meclisinde Keşan’ı temsil eden arkadaşlarımızın bu projeye karşı olduklarını kesinlikle söylemiyorum. Ancak CHP gurubunda bu işin Keşan’a yapılmasına karşı çıkanlar var. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Geçmiş, birçok defa ‘Bizim asli görevimiz okul değildir. Köylerin yollarını yapmak’ gibi bir beyanatı var. Aynı şekilde Erol Açık’ın da söylemleri mevcut. CHP’nin içerisinde çeşitli fikirler ortaya konuyor. Biz öncelikle eğitim diyoruz. Eğitimli olmayan bir insan hiçtir. 1 milyon TL bütçesi olan bir yatırımdan söz ediyoruz. Bu bütçenin çoğu var. Çeşitli ödeneklerin birleştirilmesiyle bu para bulunabilir. Fakat biz topu taca attık. Atarken de ödenek yetersizliğini ortaya koyduk. Keşan için yapılacak bir projede aynı yere vuramadık. Bu işin yapılması konusunda komisyon raporlarına ödeneğin tamamlanması için şer düştük. Bunun karşısında Plan Bütçe Komisyon Başkanımızdan iş görmez bir cevap aldık. Cebinden 20 TL çıkartarak, mecliste ahkam kesti. ‘Burada AK Partililer konuşamaz, burası CHP’nin meclisidir’ dedi. O meclise parayı gönderen benim hükümetimdir. Geçen sene 40 milyon olan bütçenin 100 milyon TL’ye nasıl çıktığının hesabını versinler. Benim bakanım hiçbir ile çıkmayan parayı buraya ekstradan gönderirken, AFAD’a bol miktarda para gönderirken ‘Bu hizmetleri biz yaptık’ diyerek hava atıyorlardı. Bu hizmetleri yapan hükümettir. Hükümet parayı gönderiyor. Parayı veren patrondur. Bu işin patronu hükümettir.” dedi.

CHP’Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN AK PARTİLİ ÜYELERDEN DAHA FAZLA FAYDALANMASI GEREKİR

Buraya parayı getirecek olanın AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri olduğunun altını çizen Boyalık ve Vural, “Hizmeti yapacak olan il özel idaresidir. Bu işten tüm il genel meclisi üyeleri puan alacaktır. Ancak biz puan peşinde değiliz, hizmet peşindeyiz. Keşan’ın bu atölyeye mutlaka kavuşmasını isteyen kesim biziz. Biz istiyoruz. Keşan’da taş üstüne taş koyana eyvallah deriz. Ama bu şekilde ‘Ödenek yok’ deyip grup kararı alarak, akşam başka sabah başka rapor hazırlayan CHP’li üyelere bizim tepkimiz sert oldu. Bunu tüm kamuoyu gördü. Hatta bu komisyon raporuna ret oyu verdik. O komisyon raporunu kabul etmemiz mümkün değildi. Bunun ötelenmesi, kabul etmek Keşan’a hainliktir. Bu hainliği yapamayız. Mehmet Geçmiş’in iş görmezliği, lakayıt tavrı tüm meclis tarafından yadırganıyor. Hatta CHP’li üyeler tarafından bile zaman zaman yadırganıyor. Erol Açık’ın köylere yapılacak yatırıma dikkat çekmesi doğrudur. Ancak bu atölyede köyden gelen öğrencilerimiz öğretim görmeyecek mi? Önce eğitim. Ondan sonra yol. Eğitimin olması için insan verilen değer için bu okulun yapılması lazım. Kimse topu taca atmayacak. ‘İleriki tarihte yaparız’ demeyecek kimse. Her şey zamanında olur. Bu işin 1 aya beklemeye tahammülü yok. Edirne’deki yaratıcı zihinler atölyesini Mehmet Geçmiş ile gezdik. Çok güldü oldu diyor ama toplantıca ‘Öncelik köylere hizmet’ şeklinde konuşuyor. Ediyoruz zaten. Hizmetlerimizde aksama yok.”dedi.

İl Özel İdaresi Bütçesi’nin bir kısmının kurumlara ayrılmak zorunda olduğuna değinen Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, “Yılbaşında kurumlara ayırdığımız bütçede bu projeye yetecek kadar para vardı. Ama hepsi bu projeye gidecek diye ötelendi. Paranın bir kısmı arıcılığı geliştirmeye verildi. Paramız vardı yoksa. Uzunköprü’de arıcılığı geliştirmek mi önemli Keşan’da yaratıcı zihinler atölyesini kurmak mı önemli? Bunun kararını burada halkımız verecek. Ödeneklerin hepsi birleştirilebilir. Meclis bu kararı verebilir. Edirne’de meclisin üzerinde karar organı yoktur. Arıcılık mı önemli eğitim mi? İyi düşünmemiz lazım. Keşan’a da hayırlı işler yapmamız lazım. Benim için Keşan önceliktir. Keşan’a yapılacak bir hizmetin ötelenmesini kabul edemiyor. Okulun yapılması için elimizden geleni yapacağız. Konuyu Sayın Milletvekilimiz Rafet Sezen ve İl başkanımıza ilettik. Ödenek tamamlanacak ve okulun yapılması tamamlanacak. El birliği ile bu konuyu çözeceğiz. Ben Keşanlı üyeleri suçlamıyorum.” dedi.

AK Parti grubunun Meclis toplantılarında topyekun yaratıcı zihinler atölyesi ile ilgili raporun değiştirilmesi için oy verdiğine dikkat çeken Boyalık ve Vural, sözlerine şöyle devam etti: CHP grubunun aldığı karar ‘Ödenek gelirse yaparız.’. Erol Açık, ‘Mecliste tiyatro oynanıyor’ diyor. Hakikaten iyi film çevirdiler. Herkes kendi bölgesine bir şeylerin gitmesini istiyor. Orada CHP grup kararıyla bu işe direk ret edilmedi. Ödenek yetersizliği bahane edilerek geçildi. İşin adı budur.” Toplantının devamında basın mensuplarından gelen soruları Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural şu şekilde cevapladı.

 “OKULUN YAPILMASI KONUSUNDA AYRICA GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?”

 “Bu okul Keşan’a kesinlikle yapılacak. Bunun önüne kimse geçemez. Görüşmeleri yaptık. Keşan’ın tarihi binasına eski sağlık meslek lisesi binasına restorasyonu da yapılarak proje büyütülerek yapılacaktır. Keşan bir merkez. Çevre ilçelerin merkezi. Bu çevre ilçelerden de bu okulumuza öğrencilerimiz gelecek. Keşan’a ivme kazandıracak bir okul. Türkiye’de bu proje ilk defa Edirne’de uygulandı. İkincisi Keşan’a yapılacak. Türkiye’de örnek proje seçilen bir olay. Burada İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcan’ın projede çok büyük katkısı vardır ve kendisine teşekkür ediyoruz.”

ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON BAŞKANI MEHMET GEÇMİŞ. ‘BURADA AK PARTİLİLER KONUŞAMAZ, BURASI CHP’NİN MECLİSİDİR’ SÖYLEMİNDE BULUNMUŞ. ANCAK PROJENİN UYGULANMASI İÇİN EK ÖDENEĞE BAĞLANDI. BU DURUMU NASIL YORUMLUYORSUNUZ?”

 “CHP’nin içerisinde bölünmeler var. Herkes gruplaşmış vaziyette. CHP grubunun içerisinde gruplar var. Orası CHP Meclisi diyen uyuşmuş bir beyinden başka bir şey bekleyemem. Orada 3 MHP’li 8 AK Partili, 14 tane CHP’li üye var. Yani halkın meclisi. TBMM’de CHP’li bir üye çıkıp konuşamıyor mu? Halt etmiş onlar.”

Keşan’a kurulması düşünülen Gıda OSB konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural şunları söyledi: “Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulunduk. Bilindiği üzere ot bedeli 3,5 milyon TL olarak belirlendi ve bu bedel çok yüksek. Edirne Ticaret İl Müdürlüğü konuyla ilgili olarak İl Mera Komisyonu’na itiraz edecek. Mera komisyonun yeniden toplanacak. Bu bedeli ne kadar düşürürsek o kadar iyi. Çalışmaları takip ediyoruz. Keşan Kaymakamlığı’nda konuyla ilgili yaptığımız toplantıya katılan ekip ile birlikte Ankara çıkarması yapacağız. Rafet Sezen ile bu konuda görüşmemiz oldu. Önemli olan toplanmamız. İtirazın ardından gelecek sonuca göre bir Ankara çıkarması yapacağız. Ayrıca Keşan Ticaret Borası’nın bu ortaklığa katılıp-katılamayacağı yönünde ilgili bakanlığa yazı yazıldı. Özel İdare de ot bedelinin ödenmesine katkı verecek. Ortak olacağın işe parayı vereceksin. Özel İdare’de para konusunda sıkıntı yok. Güzel bir ortaklıkla Keşan’a Gıda OSB kazandırılır. Bu süreç iyi yönde ilerliyor. 3,5 milyon TL para nedeniyle OSB’yi itme lüksümüz olamaz. 3,5 TL para bulunarak ödenecek. 90’lı yıllarda olduğu gibi bir defa daha OSB’yi itme lüksümüz yok. ikinci fırsat kaçmayacak.”