HİJYEN EĞİTİM BELGESİ KURSU PERŞEMBE GÜNÜ

“Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza Hijyen Eğitim Belgesi almak için, kayıt yaptırmış olan esnaflarımız ve çalışanlar 30 Haziran 2016 Perşembe günü Saat:09.00'da Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının Derviş Günday Eğitim Salonunda kursa katılıp sınava gireceklerdir. Hijyen Eğitim Belgesini lise ve dengi okullarımızda okuyan veya bitirmiş öğrencilerimiz, gençlerimizin alması kendi menfaatlerinedir. Hijyen Belgesi bir defaya mahsus alınıp ömür boyu geçerlidir. Bu belge olmadan iş yeri ruhsatı alamazsınız ve iş yeri açamazsınız. Hiçbir iş yerinde çalışamazsınız.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamızın organize ettiği, Hijyen Eğitim Belgesi alacak olanlara kurs ve sınavları, Keşan Mesleki Eğitim (Çıraklık Eğitim) Okulumuz Müdürlüğünün temin ettiği öğretmenlerimizin verdiği kurs sonunda yapılan yazılı sınav ile sınavı kazananlar Hijyen Eğitim Belgesi almaya hak kazanacaklardır.

BASİT USÜL VERGİ ÖDEME 2. TAKSİTLERİ AY SONUNDA TAMAMLANIYOR!

Basit usul vergi veren esnaflarımızın 2016 yılında ödemesi gereken gelir vergisinin 2. taksitini Haziran ayı sonuna kadar ödemek zorundadırlar. Basit usul vergi veren esnaflarımız vergilerini geciktirmeden ay sonuna kadar Keşan Vergi Dairemize ödemelidir.

VERGİ KAYDI YAPTIRAN HER ESNAF SİCİL KAYDINI YAPTIRMAK ZORUNDADIR

İster sabit dükkan ister seyyar olarak vergi dairesine vergi kaydını yaptıran kişi esnaf yani vergi mükellef oluyor. Ancak, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun gereği esnaf sicilini yaptırmayan mükellef hiçbir esnaf odasına kayıt olamaz. Bu prosedürleri yerine getirmeyen kişi iş yerine iş yeri açma ruhsatı alamaz. Dolayısıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almamış bir iş yerinin ticaret yapması mümkün değildir. Esnaflarımız herhangi bir sıkıntıda en yakın bir esnaf odasından bilgi alıp işlemlerinde sıkıntı yaşamadan esnaflık yükümlülüklerini yerine getirip ticaret hayatını sürdüreceklerdir. esnaf sicili almayan esnaflar,Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinden ve bankalardan esnaf kredisi kullanamaz.

HER İŞLETME İŞ GÜVENLİĞİNİ YAPTIRMAK ZORUNDADIR!

6331 Sayılı Kanun Hükmü gereği 1 çalışanı olan dahi İş yeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı hizmeti almak yükümlülüğündedir.

Her işletme 1 Temmuz itibariyle işletmesine iş güvenliği hizmeti almak zorundadır. Bütün esnaflarımız bu konuda Keşan'da bulunan İş güvenliği kursları açan işletmelere başvurup işletmeleri ile ilgili yasal sorumlulukları yerine getirmelidir. Esnaflarımız mağdur olmamaları için bu konuyu ciddiyetle takip etmelidirler. Bilgi edinmek için odamıza müracaat edebilirsiniz.”