Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan yaz sezonu nedeniyle kaçak işçiliğin arttığına dikkat çekerek, önlenmesi için yetkililerin gereken çalışmayı yapması gerektiğini bildirdi.

Keşan’da kaçak işçiliğin önüne geçilebilmesi için ilgili kurumların yetkilerini kullanarak, üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Erkan, “İlerleyen günlerde Keşan Vergi Dairesi Müdürü ile görüşerek, bu konuda denetimlerini arttırmalarını isteyeceğiz. Her geçen gün esnaf arkadaşlarımızdan, kaçak işçilik ile ilgili şikayet gelmeye başladı. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte, sahillerde de çeşitli işlerde, vergi vermeden, seyyar olarak çalışan bu kaçak işçiler nedeniyle esnaf mağdur oluyor.” dedi.

ESNAFIN SORUNU BÜYÜK

Hüseyin Erkan, vergisiz, kaçak iş yapanların, vergisini ödeyen esnafı zor duruma soktuğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Herkes vergisini versin. Biz nasıl vergi veriyorsak, onlar da versin. Esnafın bu konudaki sorunları çok büyük. Biz, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu işleri yapan kişiler gelsin odaya kayıt olsun ve vergi versin. Vergisiz devlet olmaz. En azından esnaflar arasında bir eşitlik olsun. Bu yıl gereken önlemleri sert bir şekilde alacağız. Kimse kusura bakmasın. Vergi Dairesi’nin kapıları herkese açık. Kimse bana bu konuda ricada bulunmasın.”