GİZEM GÖRÜR

KURAN KURSLARINA CİDDİ BİR İLGİ VAR

İbrahim Kuş, Kuran Kurslarına ilginin yoğun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaz Kuran kurslarımız Ramazan Ayı’nda başladı. 1. Dönem öğrencilerimizin katılımı çok iyiydi.1.310 öğrenci katılım sağladı. Bayram tatilinden sonra ikinci dönem kayıtlarımız da gayet iyi gitti. Aynı rakamlarda katılım bekliyoruz. Kuran kurslarına ciddi bir ilgi var. Yeteli sayıda öğrenci var. Talep fazla olunca cami görevlilerimizin yanında fahri öğreticiler de görevlendirildi.”

 SOSYAL AKTİVİTELER DE OLACAK

Öğrencilerin kurslarda sosyal aktivitelerden de yararlanacağını belirten Kuş, “İlerleyen günlerde de Kuran kursları arasında futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Öğrenciler arası maçlarımız olacak. Ders saatlerinde değil, sosyal aktivite olarak düşünüyoruz. Amacımız öğrencilere aktivite de yaptırmak. Okul bitti, kursa geliyorlar. Okul sürüyor gibi oluyor. Bunalıyorlar. Bunalınca da tabi ki verimleri düşüyor. Fakat bu tarz sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerinde çocuklar kendilerini daha iyi hissediyor. Verimlilikleri artıyor. Aktiviteler onların deşarj olmasını da sağlayacak.” dedi.

VELİLER KONU HAKKINDA DUYARLILAR

Açıklamasında, öğrencilerin kurslarda sadece dini bilgiler öğrenmediğini de kaydeden İbrahim Kuş, şunları söyledi:  “Öğrencilerimize zaman zaman hayır sahipleri dondurma tatlı ikramında bulunuyor. Bu ilgi de bizi mutlu ediyor. Öğrencilere çalışma kitapları da zaten ücretsiz sağlanıyor ve geri alınmıyor. Velilerin de ilgisi var. Konu hakkında duyarlılar. Biz de öğrencilerimizin dini bilgileri öğrenmelerinden dolayı mutluyuz. Sadece kuran öğretmiyoruz. Dini bilgilerin yanında bayrak sevgisi millet sevgisi ve en önemlisi ahlak.”

AMACIMIZ AHLAK SAHİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK

İbrahim Kuş, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Amacımız ahlak sahibi çocuklar yetiştirmek. Peygamber Efendimizin de dediği gibi, “Bir anne babanın çocuklarına bırakabileceği en büyük miras edeptir, güzel ahlaktır.” Bizim amacımız da tam olarak budur. Güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir.”