Edirne İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Abdülaziz Çıkıkçı ile Keşanlı üyeleri, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenledikleri basın toplantısında meclis toplantılarının Kasım ayı toplantıları hakkında bilgi vererek, değerlendirmelerde bulundu.

Saat 11.00 sıralarında, Atatürk Parkı’nda başlayan toplantıya, Abdülaziz Çıkıkçı’nın yanı sıra, meclisin CHP’li üyeleri Mehmet Ali Yetim ve Erdinç Can ile AK Parti’li Üyesi Adnan Vural da katıldı.

Öncelikle Kasım ayı toplantılarında görüşülen yatırım programı hakkında bilgi aktaran Çıkıkçı, “Bütçeyi kesinleştirdikten sonra yatırım programını yapıyoruz. Kasım ayının ortalarına geldik. Bu nedenle yavaş yavaş bütçemizin öz kanyak gerekse de yatırım programları netleşme aşamasına gelmiş durumda. 3 Kasım Pazartesi günü başladığımız toplantının 6 gündem maddesi vardı. Yatırımcı müdürlükler taleplerini meclise sunmak için toplantılara katılmaya devam ediyor. Önümüzdeki Salı günü Süloğlu, Çarşamba günü de Havsa’da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylece yatırım programı netleşmeden yerinde karar verme şansımız olacaktır.” dedi.

YATIRIM PROGRAMI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Abdülaziz Çıkıkçı, 2014 yılı yatırım programı çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: Edirne genelinde değerlendirdiğimizde; programlanmış işlerde çok büyük eksiklikler yoktur. Ufak tefek eksikler olsa da yıl sonuna kadar tamamlanacaktır. Önceden öngörülemeyen sel felaketleri aksaklıklara neden olmuştur. Keşan’da ise programın ötesine geçilmiş olup sadece Raşit Efendi Okulu’nun yapımı gerçekleştirilememiştir. Bunun nedenim de istimlak çalışmaları devam eden arsanın, okula katılamamasıdır. 2015 yılı programına da alacağımı bu okulu bir aksaklık olmazsa önümüzdeki sene hizmete sokmuş olacağız. Bu Keşan için önemli bir yatırım olacaktır. Çeltik-Beyköy hattındaki borular değiştirildi. Yatırımda olmayan ama acil olduğu için yaptığımız iş. Çeltik meydan düzenlemesi de program dışında gerçekleştirilmiştir. Başta sayın valimiz Dursun Ali Şahin ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Yine geçen yıldan kalma Fen Lisesi’nin inşaatı önümüzdeki yıl başlatılacaktır. Ayrıca Boztepe yolu ve Boztepe-Türkmen yolunda çalışmalar var. Büyükdoğanca-Kılıçköy arasındaki yolumuz da ağımızda bulunsa da karayolları bir protokolle yolu kendi uhdesine almış deniyor. Böyle bir protokol varsa yolun şimdiye kadar yapılması gerekirdi. Aciliyet ifade eden bir durumda. Keşan’ın programın ötesine geçmesindeki en önemli nedenlerinden bir tanesi Keşan için tam kadro halinde çalışma anlayışımızdır. Biz hizmet organıyız. Görev süremizin sonuna kadar el birliği ile hareket edeceğiz. 2019 yılında özel idarelerin kapanacağı söyleniyor ve bu neden doğru bir başlangıcı yanlış yere gitmez.”

2015 YILI BÜTÇESİ 30 MİLYON TL

2015 yılı yatırım programı hakkında da bilgi aktaran Çıkıkçı, İl Özel İdaresi’nin öz kaynaklarından oluşan bütçenin 30 milyon TL olduğunu dile getirerek, Bu 30 milyonun paylaşması ilçelerin büyüklüklerine ve aciliyete göre olacak. Bu konuda çok hakkaniyetli davranmaya çalışıyoruz. Heyecan olarak Keşan’a daha fazla hizmet alma gayretinde olabiliriz. Tüm arkadaşlarımız bunu yapabilir ama Uzunköprü’nün bir öncülüğü varken öncelik arz etmeyen bir noktaya yönelmek de vicdanen bizi sıkıntıya sokar. Yatırım programını yaparken önce cüzdana sonra vicdana bakacağız. Bütçenin 1 milyon 484 bin 999 TL Tarımsal hizmetlerde kullanılacak. Kanalizasyon, içme suyu, gölet, meyvecilik bölümünde katkılar olacak. Meyvecilik konusunda uygun olan bölgelere destek olacağız. Yol ve ulaşım hizmetlerinde ilçelerin hepsini 1. kat ve 2. kat asfalt programlanması yapıldı. Toplam olarak 4 milyon 590 bin TL ödenek ayırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  

EN ÖNEMLİ YATIRIM RAŞİT EFENDİ İLKOKULU BİNASI OLACAK

Abdülaziz Çıkıkçı, plan ve proje müdürlüğündeki en önemli yatırımın Raşit Efendi İlkokulu’na yeni bina yapılması işi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: Okullarımıza onarım için de 1 milyon TL ayırıyoruz. Vali Konağı, doğal afet giderleri, Mimar Sinan havaalanı gibi yatırımlara 1 TL fasıllar ayırdık. Bunun nedeni ihtiyaç olması halinde diğer kaynaklardan buraya aktarabilmek. Önemli olan fasıl açılması. Fasıldan fasıla aktarma yapılabilir. Plan ve Proje Müdürlüğü’ne toplam olarak ayrılan para 3 milyon 938 bin 450 TL. Destek hizmetleri müdürlüğümüze de 300 bin TL pay ayrıldı. Yatırım maliyetleri tablosuna genel olarak değerlendirdiğimizde; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 1 milyon 484 bin 999 TL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 5 milyon TL, Plan Proje Müdürlüğü 3 milyon 938 bin 450 TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü 4 milyon 220 bin TL,  Mali Hizmetler Müdürlüğü 500 bin TL, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 301 bin TL olmak üzere 15 milyon 443 bin 451 TL yatırıma ayrılacak. İller Bankası’ndan 10 milyon TL borçlanma düşüncemiz vardı. Bu gerçekleşmiş gibi. Daha sonuca gelmedi ama sanırım sıkıntı olmayacak. Bu 10 milyon TL’nin de programı ayrıca yapılacak.”

VURAL: KEŞAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Adnan Vural ise Keşan için ellerinden geleni yaptıklarını ve parti gözetmeden çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Keşan için elimizden geleni yapıyoruz. Derdimiz parti gözetmeden hep birlikte Keşan’a hizmet etmek. İl Özel İdaresi’nin GÜNEKAB’a üye olması nedeniyle köylerimizdeki çöplerin toplanması amacıyla çöp arabaları alacağız ve çöp konteynırlarını dağıtacağız. Ayrıca Yayla Sahili içme suyu projesi Turizm Bakanlığı’nda ve konunun takipçisi olacağız. Mecidiye’ye yapılması planlanan katı atık toplama tesisin arsa sorunu çözüldü. Bizim derdimiz hizmet etmek. El ele verip çalışmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar.” dedi.

Mehmet Ali Yetim ise yol ağında olmayan yolların da yapım ve onarımı için çalışma yaptıklarını kaydetti.