Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen son yılların en büyük operasyonunda, piyasa değeri 7 milyon 500 bin TL civarında olan toplam 7 bin 666 adet cep telefonu ele geçirildi.

Geçen pazartesi günü akşamı saat 19.30 sıralarında başlatılan operasyonda, Dörtyol Kavşağı’nda, polis tarafından durdurulan bir midibüste ele geçirilen, piyasa değeri yaklaşık 7,5 milyon lira olan 7 bin 666 adet kaçak cep telefonuna elkonuldu. Olayla ilgili Yunan uyruklu midibüs sürücüsü gözaltına alındı.

YUNANİSTAN ÜZERİNDEN GELDİĞİ SANILIYOR

Yunanistan üzerinden ülkemize giriş yaptığı sanılan, daha sonra, İpsala’dan Keşan istikametine seyretmekte olan Yunan uyruklu 46 yaşındaki Konstantinos Pistolas yönetimindeki 34 VG 3470 plakalı midibüs, KOM (Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Grup Amirliği ekiplerince Keşan Dörtyol Kavşağı’nda durduruldu. Araçta yapılan aramada 24 adet bavul içerisine konulmuş piyasa değeri yaklaşık 7,5 milyon lira olan 7 bin 766 adet kaçak cep telefonu elegeçirildi. Kaçak cep telefonlarına elkonulurken, sürücü Konstantinos Pistolas ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ CEYLAN AÇIKLADI

Konuyla ilgili olarak, Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, dün Keşan’a gelerek, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenledi. Ceylan, operasyonun emniyet birimlerinin yaptığı koordineli çalışma sonucunda gerçekleştirildiğini belirterek, emeği geçen personele teşekkür etti. 16 farklı markada 7 bin 666 adet akıllı telefon ele geçirildiğini ifade eden Cemil Ceylan, telefonların piyasa değerinin 7,5 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Olayla ilgili soruşturmanın dürdüğünü belirten Ceylan, daha sonra, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve birim amirleriyle, Şapçı Ağadayı Hotel’de kahvaltı ederek, asayişle ilgili konuları gözden geçirdi. Cemil Ceylan son olarak Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret ettikten sonra Keşan’dan ayrıldı.