Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğinde açılacak olan sertifikalı meslek edindirme kursları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dün, Keşan TSO Toplantı Salonu’nda yapılan ve saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurum müdürleri ile bazı okul müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Erarslan, çalışmayla ilgili daha önce toplantı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Toplantıda; mesleki eğitimde kalitenin artırılması, okul işletme iş birliğinin ve koordinasyonunun güçlendirilmesi, mezun öğrencilerimizin ve ilçemizdeki gençlerin istihdamına yönelik çalışmaların planlanması, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, işletmelerin üretim süreçlerindeki ihtiyaçlarının göz önüne alınarak mesleği eğitim veren okullarımızda kurs planlamaları, bu ihtiyaçların göz önüne alınması, iş dünyasına ihtiyacına cevap verecek nitelikte personel eğitimi gibi bir takım konuları görüştük.”

KEŞAN’IN GELECEĞİ PLANLANDI

Toplantıda yapılan görüşmeler neticesinde Keşan TSO olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarıyla, ihtiyaç analizleri yapıldığını ve istihdam edilecek, sektörün ihtiyaç duyduğu alanları birlikte tespit ettiklerini dile getiren Erarslan, “Bu kursların verileceği yerler belirlendi. Özellikle bu yıl Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak istihdama yönelik kursları çalışmamızda öncelikli olarak ele aldık. Bu ve buna benzer çalışmaları Keşan’ın geleceğini planladığı ve gençlerimizi, mezun olan öğrencilerimizin iş bulmaya adım olarak ele alıyoruz. Sertifikalı olacak kurslarımız için tüm çalışmalarımız tamamlandı.” şeklinde konuştu.

ERARSLAN: İSTİHDAMA KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYORUZ

Kurs başvurularının başladığını ve katılmak isteyenlerin, 9 Ekim 2015 tarihine kadar Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM)’ne müracaat edebileceklerini söyleyen İlker Erarslan, kursların tamamlanmasının ardından, Keşan TSO ile birlikte iş dünyasını kursları tamamlayanlarla bir araya getirmeyi ve istihdama katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. Yapılan çalışmada ciddi sonuçlar almayı hedeflediklerini vurgulayan İlker Erarslan, çalışmada emeği geçen başta Keşan TSO yöneticileri olmak üzere, Keşan İlçe Milli Eğitim kurum müdürlerine ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Erarslan, konuşmasının sonunda terörü lanetleyerek; şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı, olaylarda yaralanan güvenlik güçlerine de acil şifalar temennisinde bulundu. …

ALİOĞLU: ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

Toplantı, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksek Alioğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Sözlerine, terör olaylarında şehit düşen askerlere ve polis memurlarına rahmet dileyen Alioğlu, Türk halkına da başsağlığı dileklerinde bulunarak başladı. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Yüksel Alioğlu, kursların rağbet göreceği düşüncesiyle, şimdiden tüm kursiyerlere başarılar diledi ve sözü Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacoğlu’na bıraktı. 

ACIMIZ BÜYÜK

“Acımız büyük. Yüreğimiz yanıyor.” diyerek konuşmasına başlayan Helvacıoğlu, şunları ifade etti: “Ülkemiz de bugün de acımızı artıran haberler alıyoruz. Sayısı net olarak açıklanmayan 10’un üzerinde polisimizi de kaybettik. Birlik beraberliğimize ihtiyaç duyduğumuz bir dönem geçiriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ülkemizin başı sağ olsun.”

BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

Ülkeye sahip çıkmanın bir diğer yolunun da çok çalışmaktan geçtiğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Hepimiz gönül birliği ile çok güzel bir çalışma yaptık. Türkiye’de böyle bir çalışmanın sayısı azdır diye düşünüyorum. Titizlikle yaptığımız ve bölgemizin ihtiyacı olan bu 18 meslek kursunun iş bulmaya ilk adım başlığıyla hazırladık. İlk bulmaya ilk adım. Ne iş olsa yaparım döneminin bittiğini hepimiz biliyoruz. Sorunun işsizlik değil mesleksizlik olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Emeği geçen müdürlerime ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Bölgemizde istihdama katkı sağlayacağını ve katma değerin yükseleceğine inanıyorum. Geleceğe hazırlanmak bizim görevlerimiz arasında. Projemizin odamıza, şehrimize, halkımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı yöneticilerin kendi aralarında görüş alışverişinde bulunmasıyla devam etti.

AÇILACAK KURSLAR VE YERLERİ ŞÖYLE

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde açılacak kurslar  ve verileceği yerler şöyle: Doğal Gaz İç Tesisat Montajcısı Kursu 384 saat (Safiye Erol Kız Meslek Lisesi), Tekstil Model Makineci Kursu 352 saat (Safiye Erol Kız Meslek Lisesi), Evde Çocuk Bakımı Kursu 432 saat (Safiye Erol Kız Meslek Lisesi), İş Makineleri Operatörlüğü Kursu 76 saat (Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası), Aşçı Çırağı Kursu 272 saat (Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi), Servis Görevlisi Elemanı Kursu 288 saat (Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi), Pastacı Çırağı Kursu 152 saat (Kipa Aile Kulübü), Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu 304 saat (Keşan Halk Eğitimi Merkezi), Saça Geçici Ve Kalıcı Şekil Verme Kursu 288 saat (Keşan Halk Eğitimi Merkezi), Örtülü Elektrot Ark Kaynağı Kursu 128 saat (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Bilgisayar Kullanım Kursu 160 saat (Keşan Halk Eğitimi Merkezi), Biçerdöver Operatörlüğü Kursu 78 saat (Keşan Halk Eğitimi Merkezi), Hasta Refakatçi Kursu 496 saat (Dr. Rıfat Osman Sağlık Meslek Lisesi), İngilizce A1 Temel Seviye Kursu 120 saat (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), Emlak Komisyonculuğu Kursu 120 saat (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), Yunanca Dil Kursu 120 saat (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), İşkur Destekli Girişimcilik Kursu 72 saat (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), Satış Görevlisi Kursu 184 saat (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası).