Edirne Valisi Hasan Duruer, dün geldiği Keşan’da; Yaraman (Mishka Doğal Ürünler), Tarhan Yapı, Saros Beton, Hays Teksas Tekstil ve Mercan Şirketler Grubu’nda incelemelerde bulundu.

YARAMAN (MİSHKA DOĞAL ÜRÜNLER)

Saat 12.30 sıralarında Keşan’a gelen Duruer; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ve Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile ilk olarak, Keşan - İpsala Karayolu üzerinde bulunan Yaraman (Mishka Doğal Ürünler) işletmesini ziyaret etti. Hasan Duruer ve beraberindekiler, İşletme Sahibi Celil Tanyolaç ve aile bireyleri tarafından karşılandı. İşadamı Celil Tanyolaç, eşi, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç, oğlu, Gıda Mühendisi Onur Tanyolaç ve kızı, Keşan TSO Gıda Komitesi Başkanı Berna Tanyolaç eşliğinde doğal ürünler tesisini gezen Duruer’e işletme hakkında çeşitli bilgiler verildi. Yapılan açıklamada, işletmede şu anda 5 kişinin istihdam edildiği, Mishka markası ile tamamen doğal bir şekilde üretilen tarım ürünlerinden hepsi ev yapımı tarhana, konserve, salça, erişte, reçel, kahvaltılık ürünlerle birlikte taze sebze, bitkisel çaylar ve kurutulmuş gıda ürünlerini hazırlayarak satış ofisinden ve online web sitesi aracıyla ile pazarlandığı ifade edildi. Daha sonra Edirne Valisi ve beraberindekilere işletmede üretilen ev yapımı ürünler ikram edildi.



TARHAN YAPI & SAROS BETON

Hasan Duruer ve beraberindekilerin bir sonraki ziyareti ise Tarhan Yapı ile Saros Beton işletmeleri oldu. Burada Keşan İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İşletme Sahibi Saadettin Tarhan ve aile bireyleri tarafından karşılandı. Tarhan Yapı Malzemeleri ile Saros Beton İşletmelerinin bölümlerini gezen Duruer’e, Oktay ve Turgay Tarhan tarafından 2 işletmede toplam 75 kişinin istihdam edildiği, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Mısır’a, yılık 200 bin Euro civarında doğal taş ihracatı yapıldığı ve diğer faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler verildi.



HAYS TEKSAS TEKSTİL

Edirne Valisi ve beraberindekiler daha sonra,  Yeniceçiftlik Köyü’ndeki Hays Teksas Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali, İşletme Ortaklarından Abdi Bayraktar ve İşletme Sorumlusu Hilmi Büyükbayrak tarafından karşılandı. İşletme Ortaklarından Abdi Bayraktar, işletmede İpsala ve Keşan bölgesinden olmak üzere toplam 200 kişinin çalıştığı, bayan iç giyimi üzerine HAYS (Hayrettin Bayraktar, Abdi Bayraktar, Yunus Bayraktar kardeşler ile hala oğlu Salih Deniz’in ilk harfleri) marka ile üretim yaptıkları, iç ve dış pazarda önemli bir yere sahip oldukları dile getirildi. Ayrıca online satış web sitelerinin ve fabrika girişinde satış mağazasının bulunduğu belirtildi. Daha sonra işletmenin bölümleri gezilerek üretilen ürünler incelendi.



MERCAN ŞİRKETLER TOPLULUĞU

Günün son ziyareti ise Mercan Şirketler Topluluğu’na oldu. Hasan Duruer ve beraberindekiler burada Mercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Mercan tarafından karşılandı. İşletmenin bölümlerini gezen Duruer’e Türkiye genelinde 550 kişinin istihdam edildiği, yaklaşık 50 yıldır faaliyette bulundukları, 1988 yılından sonra Mercan Ticaret olarak bölgeye yatırım yaparak büyümeye devam ettikleri, buradaki faaliyetlerinin ağırlıklı olarak gıda ürünleri ve temizlik malzemelerinin pazarlanması üzerine olduğu, marka olarak Henkel, Banat, Çaykur, Komili, Efes, Coca Cola, Philip Morris, Vernel, Persil, Tursil, Pril, Fresh'n Soft, Cino, Mendix gibi tanınmış markalarla çalıştıkları, bunun yanında Mercan Ticaret olarak otomotiv sektöründe New Holland ve Volkswagen’in bayi ve servislerinin bulunduğu bilgisi verildi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Gazetecilerden gelen “Keşan’daki işletmeleri nasıl buluyorsunuz?” sorusu üzerine Edirne Valisi Hasan Duruer, “Keşan’ı Edirne’nin en müteşebbis yeri olarak değerlendiriyorum. Keşan’da çok güzel işletmeler var. Hepsi genç arkadaşlar, istikbali gören insanlar olarak değerlendiriyorum.” şeklinde cevap verdi. Vali Duruer ve beraberindekiler daha sonra Keşan’dan ayrıldı.