İlim Yayma Cemiyeti Keşan Şubesi Başkanı Mustafa Serbes, önceki gün yaptığı açıklama ile yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1951 YILINDA KURULDU

İlim Yayma Cemiyeti’nin kamu yararına çalışan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu, ülke genelinde 170’e yakın şubesinin bulunduğunu ve Genel Başkanı’nın da eski Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün olduğunu bildiren Serbes, İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 13 hayırsever vatandaş tarafından kurulmuştur. Kurulduğu yıldan beri Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde insanlığa çok büyük hizmetler vermiş kuruluşlardan biridir. Cemiyetimizin birinci hedefi okullarında başarılı olan, vatanını ve milletini seven, vatanına, milletine hayırlı hizmetler verecek olan öğrencilere sahip çıkmak destek vermek. Bu gençlerimize eğitim süresince güzel hizmetler veren, maddi manevi destekler veren bir kuruluşuz” dedi.

HİZMET KERVANINA KATILDIK

Cemiyetin Keşan Şubesi’ni açmak için geçen Ağustos ayından beri çalıştıklarını ve kuruluş işlemlerini tamamladıktan sonra 18 Ocak 2015 Pazar günü de ilk genel kuru toplantılarını yaptıklarını hatırlatan Serbes, Güzel hizmetler yapmak için büyüklerimiz Keşan’da bu işe bizi layık gördü. Bu onuru ve mutluluğu bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse Başbakanımız cemiyetimizin çalışmalarına çok büyük bir önem veriyor. Biz de Keşan şubemizi açarak bu hizmet kervanına biz de katıldık. Hayırlısı olsundiye konuştu.

KEŞAN’DA ÖĞRENCİ EVİMİZ VAR

Sözlerine Keşan’da çalışmalara başladıklarını bildirerek devam eden ve gerek yüksekokul gerekse diğer okullarda okuyan ihtiyaç sahibi ve vatanını, milletini seven öğrencilere destek olduklarını belirterek devam eden Serbes, Keşan’da ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için bir öğrenci evimiz var. Cemiyetimizin ihtiyaç duyduğu maddi kaynak üyelerimizin gönüllülük esası ile yaptığı yardımlardan kaynaklanıyor. Bu arada şubemize de yeni üye kayıtları hızlı bir şekilde devam ediyor. İlim Yayma Cemiyeti’nin misyonunu kavrayan kişileri şubemize üye yapıyoruz” diye konuştu.