Keşan İnönü İlkokulu’nun bahçesine TREDAŞ tarafından trafo yapılacağını duyan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar ve beraberindeki veliler, dün okul bahçesinde toplanarak duruma tepki gösterdi.

NE BİZE NE DE OKUL YÖNETİMİNE SORDULAR

Saat 12.00 sıralarında okul bahçesinde toplanan, yaklaşık 10 kişilik veli grubu ve Kantar, duruma tepki gösteren açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Fikret Kantar, TEDAŞ’ın İnönü İlkokulu bahçesinin köşesine yapılması kararı verilen trafonun yapılmasının doğru olmadığını vurgulayarak, okul bahçesine konması kararlaştırılan trafodan ne okul yönetiminin, ne de Okul Aile Birliği yönetiminin haberdar olmadığını söyledi. Bu konuda her iki tarafın da görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizen Kantar, “Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin de tamamlanmasından sonra buradaki trafonun görüntüsü de hiç hoş olmayacaktır. Bu okulda eğitim gören çocuklar, aynı halkın çocuklarıdır. Bu trafo bahçeye konulursa, çocuğun başına her şey gelebilir.” dedi.

YAPILACAK ÇOK YER VAR

Trafonun yapılmasının şart olması durumunda bile, bunun için okul bahçesinde daha müsait yerlerin var olduğunu ifade eden Fikret Kantar, “Okulun arka bahçesinde, teknik olarak hiçbir engel teşkil etmeyen ve belediyeye ait olan yerler var. Trafonun, çocukların oynadığı alana yapılmasına karşıyız. Şuanda yapılacak yere çizgi çekmişler. Bu çizgi çocukların teneffüs saatlerinde sıklıkla oynadığı bir yer.” diye konuşurken, velilerin tepkisi de aynı yönde oldu.