İpsala’da geçen yıl Ekim ayında temeli atılan ancak geçen hafta içinde çalışmaları duran hastane inşaatı ile ilgili konuşan Mehmet Kerman, “3 tır malzeme yolda, yarın (bugün) itibarı ile çalışmalar kaldığı yerden hızla devam edecek.” dedi.

Kerman, İpsala’da geçen yıl Ekim ayında temeli atılan ancak ihaleyi alan ilgili müteahhit firma ile taşeron firma arasında çıkan birtakım sorunlar nedeniyle geçtiğimiz hafta içinde çalışması duran hastane inşaatı ile ilgili bilgi verdi.

Kamuoyunda çıkan “Hastane inşaatı durdu, ilgili firma inşaat malzemelerini toplayıp kaçtı” gibi iddiaların doğru olmadığını ifade eden Kerman, şunları söyledi: “Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile geçtiğimiz yıl Ekim ayında temeli atılan hastane inşaatımızdaki çalışmalar son hızla devam ediyordu. Malumunuz geçtiğimiz yıl Aralık ayında ve içinde bulunduğumuz Ocak ayında yoğun şekilde devam eden yağışlar nedeniyle hava muhalefetinden kaynaklı çalışmalara ara verilmek zorunda kalındı. Ancak hava koşullarının uygun olduğu günlerde ise akşam saatlerinde dahi çalışmalar devam etti. İhaleyi alan müteahhit firma ile taşeron firma arasında geçtiğimiz günlerde maddi sıkıntı yaşanmış ve bu nedenle de yaklaşık 5 gün önce taşeron firma işi bırakmış. Fakat bu demek değildir ki; hastane inşaatı devam etmeyecek, yarım kalacak. Tabii ki inşaat çalışmaları devam edecek ve hastanemiz yine Sağlık Bakanımızın katılımı ile 2015 yılı içinde törenle açılıp hizmete girecek. İlgili müteahhit firma ile bugün (dün) yaptığım görüşmede başka bir taşeron firma ile anlaştıkları bilgisini aldım. Şu anda 3 tır malzeme yolda geliyor ve yarın (bugün) itibarı ile çalışmalar kaldığı yerden hızla devam edecek. Hastane inşaatından malzemelerin toplandığını gören vatandaşımız müsterih olsunlar, toplanan malzemeler taşeron firmanın kendisine ait olan malzemeleridir.”

Kerman, devlet işinin hiçbir zaman yarım kalmayacağına da dikkat çekerek, “Hele hele arkamızda Sağlık Bakanımız ve kendi sektöründe bir hizmet dalı olunca yarım kalması mümkün mü? Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Tabii ki olamaz. Allah’ın izniyle temel atma törenimizi nasıl Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile yaptıysak, bu yıl içinde açılışını da yine Sağlık Bakanımızın katılımı ile yapıp, İpsalalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Kerman, sözlerinin sonunda, İpsalalı vatandaşlara da seslenerek, böyle spekülasyon duyumlara itibar etmemelerini ve İpsala’da yapımı devam eden hizmetlerin hepsinin tamamlanacağını bildirdi.