Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) ekiplerinin, 12 ilde yaptıkları silah ruhsatı operasyonunda gözaltına alınan 71 kişinin arasında İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1 polis memuru ile 3 kişinin de yer aldığı öğrenildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince yaklaşık 4 aydır devam eden çalışma sonucu 2 Ekim 2015 Cuma günü sabaha karşı düğmeye basan ekipler, 12 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Bolu, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Düzce’de yapılan operasyonda, aralarında kamu görevlileri, iş adamı ve bazı siyasi isimlerin de bulunduğu 71 kişi gözaltına alınırken, sahte belgelerle Makine Kimya Enstitüsü yapımı 65 tabanca, 5 av tüfeği, 3 bin 444 mermi, 19 sahte silah ruhsatına el konuldu. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheli sayısının 119 olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince, İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru M.İ.K. ile C.E. (33), H.Y. (44) ve G.M. (46)’de Keşan’daki ikametlerinden alınarak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerine teslim edildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Öte yandan, operasyon kapsamında, sahte evraklarla taşıma ruhsatı olan kişilerin tespitine devam edildiği ve çok sayıda kişinin sahte evrakla silah taşıma ruhsatı aldığı öğrenildi.

PARA VEREN HERKESE TAŞIMA RUHSATLI SİLAH ALMIŞLAR

Çete üyelerinin, taşıma ruhsatı almaya uygun bulunmayan kişilere sahte evraklarla taşıma ruhsatlı silah aldığı ve bunun İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün sistemine girerek sağlandığı iddia edildi.