Dün, saat 02.00 sıralarında İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi yakınlarında sınır bölüğündeki gözetleme kulelerinde nöbetten dönen askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1'i teğmen 3 asker de yaralandı.

İpsala 1’inci Hudut Tabur Komutanlığı Ferre Bölük Komutanlığı’ndaki gözetleme kulelerinde nöbet tuttuktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, Meriç Nehri kenarındaki taşkın önleme seddesinden aşağı devrildi. Ters dönen aracın altında kalan Piyade Er Mustafa Tuğrul (21) olay yerinde şehit olurken, Teğmen Davut Başaran (24) ile erler Ahmet Alpyürek (20) ve Salih Başak (20) yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Teğmen Davut Başaran, hastanedeki ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yaralı erler Ahmet Alpyürek ve Salih Başak’ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KAZA SONRADAN FARK EDİLMİŞ

Saat 01.15 sıralarında meydana geldiği belirtilen kaza, askerlerin birliğe dönmemesi üzerine 02.00 sıralarında görüldü. Kazanın duyulması ile birlikte olay yerine İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Başar, nöbetçi savcı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri İnceleme ekibi, jandarma trafik ekibi ve asker geldi. Şehit askerin cenazesi, askeri savcı ve yetkililerin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için İpsala Devlet Hastanesi morguna konuldu.

ACI HABER SAKARYA’DAKİ AİLESİNE VERİLDİ

Terhisine 20 gün kaldığı öğrenilen Şehit Er Mustafa Tuğrul’un Sakarya’nın Arifiye ilçesi Arifbey Mahallesi'ndeki yaşayan ailesine sağlık ekipleri eşliğinde haber verildi. Şehidin ailesinin yaşadığı ev ve sokak bayraklarla donatılırken, Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca, askeri yetkililer ve emniyet mensupları şehidin ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti. Şehit Mustafa Tuğrul'un cenazesi bugün Arifiye Merkez Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Arifiye Neviye Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINDAN YARALI ASKERLERE ZİYARET

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’la birlikte, kaza sonucu yaralanan ve Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olan askerleri ziyaret etti.

Dün, saat 15.00 sıralarında, Keşan Devlet Hastanesi’ne gelen İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan’dan yaralı askerlerle ilgili bilgi aldı. Özdemir ve Kerman, daha sonra kazada yaralanan erler Ahmet Alpyürek ve Salih Başak’ı ziyaret ederek, geçmiş olsun diledi. Öte yandan kazada başını çarparak ağır yaralanan Teğmen Davut Başaran’ın yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Ziyarette, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık ve İpsala İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Başar da hazır bulundu.